Objava Veleža privukla pažnju: "Pod Bijelim brijegom zastava se viori..."

Nakon remija u derbiju

Objava Veleža privukla pažnju: "Pod Bijelim brijegom zastava se viori..."

A. Čaušević

Navijači Veleža mogu uživati u aktuelnom trenutku voljenog kluba i definitivno je prava šteta što ih nema na tribinama stadiona širom BiH. 

Rođeni su sinoć uspješno apsolvirali i možda najteži ispit u nizu od 16 mečeva bez poraza. Remizirali su za Zrinjskim (1:1) i ostali na tabeli ispred svog najljućeg rivala.

Četiri kola prije kraja mostarski tim je treći na tabeli sa 53 boda i jako je blizu da izbori prvi izlazak na euroscenu od nezavisnosti BiH. Za to će Rođenim biti potrebno minimalno deset bodova.

Remi s Plemićima značio je i produženje niza bez poraza na 16 utakmica što je novi klupski rekord. Do rekorda se stiglo na stadionu gdje je upisan posljednji poraz kada je krajem oktobra Zrinjski slavio s 3:1.

Nakon sinoćnjeg derbija Veleža je putem društvene mreže objavom privukao dosta pažnje probudivši uspomene na period kada je svoje domaće utakmice igrao na stadionu Pod Bijelim brijegom.

"16 utakmica bez poraza, još 4 do kraja... Zajedno, svi kao jedan...Pod Bijelim brijegom zastava se viori, i ona govori Velež je najbolji", poručili su iz Veleža.

Oglasi

16 utakmica bez poraza, još 4 do kraja... Zajedno, svi kao jedan... "Pod Bijelim brijegom zastava se viori, i ona govori Velež je najbolji" Photo: SportSport.ba #musvdg

Posted by FK Velež Mostar on Saturday, May 8, 2021

U Veležu kao i u ostalim premijerligašima nemaju previše vremena za predah jer ih već u srijedu čeka novi ispit kada će biti domaćini Željezničaru.

Protiv starog rivala iz prijstolnice na klupi neće biti Dudića. On je požutio u drugom poluvremenu mostarskog derbija te će protiv Plavih s Grbavice morati čistiti kartone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudija Elvis Mujić je u drugom poluvremenu dao javnu opomenu Dudiću. To je bio treći žuti karton ove sezone za trenera Veleža i čeka ga jedan meč suspenzije.

Nakon nekog vremena među Rođenim neće bit suspendovani igrača, dobra vijest je što nema i povrijeđenih pa će Dudić u pripremi utakmice biti na "slatkim mukama" kada je u pitanju stratnih 11.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Samo naprijed ROĐENI,Evropa je blizu
10 2
Chico
Za to će Rođenim biti potrebno minimalno deset bodova. Hahahahahahahaha
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi