Velež je objavio najbolji ugao sjajnog pogotka Pršeša

Rođeni ponovo obradovali svoje navijače

Velež je objavio najbolji ugao sjajnog pogotka Pršeša

Samir Mlaćo

FK Velež je sinoć obradovao svoje navijače.

Rođeni su sa 3:1 savladali Zvijezdu 09 te ima sve u svojim rukama kada je borba za Evropu u pitanju.

Sigurno drže treće mjesto, a jučerašnji meč obilježio je i sjajan pogodak Omara Pršeša.

Pršeš je pogodio u 78. minuti na zaista sjajan način. Lijepo je 'opalio', gostujući golman nije imao šanse, a sve je zabilježila i Veležova kamera iza gola.

Zaista je to bio silovit, te precizan udarac, te smo u Mostaru vidjeli jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

Ovako je to izgledalo sinoć na stadionu Rođeni.

Oglasi

Pršeš je ove sezone upisao 18 nastupa, a jučerašnji pogodak dugo će pamtiti. Bio mu je prvi sezone, a postigao ga je na veoma lijep način.

Ovaj vezista je u Velež stigao prije četiri godine iz FK Sloboda i očigledno mu je lijepo u Mostaru.

Ranije je nastupao za Zvijezdu Gradačac, te Olimpik, a ponikao je u Slobodi iz Tuzle.

Klafurić vjerovao u svoj tim

Oglasi

Trener Veleža Dean Klafurić istakao je zadovoljstvo nakon sinoćnjeg meča. Dodao je da nikada nije sumnjao u svoj tim, a da je razlog toga pristup igrača, rad na treninzima te zajedništvo koje ekipa ima.

"Utakmicu smo mogli uvesti u mirnije vode nakon ranog vodstva uz šanse koje smo stvorili odmah nakon tog odstva. Nismo uspjeli, i kako to obično biva, kad ne daš gol, onda dobiješ gol.

Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našoj pobjedi iako je neko vrijeme rezultat bio neriješen, zbog pristupa naših igrača, rada na treninzima i našeg zajedništva i atmosfere koju imamo. Igrači s klupe unijeli su dodatnu energiju. Osvojili smo tri boda na kraju i idemo dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kad ne možeš zabiti gol, onda je najbitnije da se ne uđe u nervozu. Tražio sam od igrača da ne podlegnu tome. Nama je bilo najbitnije zadržati mirnoću i strpljivost i da dobijemo dubinu,a ne možemo je dobiti ako nemamo širinu. Nismo mi upisali tri boda prije, mada je to globalno mišljenje, ali upozoravali smo jer smo znali da Zvijezda ima i kvalitetne pojedine i kvalitetan stručni štab", kazao je Klafurić.

FK Velež već za par dana igra prvenstveni meč protiv Sloge Doboj, opet na stadionu Rođeni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
U Premijer ligi sa novim terenima došle su i sjajne golčine skoro svako kolo. Još da i ove godine imamo predstavnika u grupama evro takmičenja, i oteli smo se
2 0
Drakula
Hrkac,Zvnonic,Haskic,Halilovic i Dzafic imaju zajedno haman 200 godina.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi