Igrači FK Velež pokazali veliku solidarnost
FOTO: A. Čaušević

Održana press konferencija pred početak priprema

Igrači FK Velež pokazali veliku solidarnost

H. Zilić

Radno je i u FK Velež na početku 2023. godine. Rođeni su također upalili motore i počeli sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prije prozivke, danas je održana i press konferencija mostarskog kluba.

Prvo se medijima obratio direktor Sanjin Alagić.

"Drago mi je da sam opet ovdje. Bio je jedan kritičan period iza nas, imali smo dosta obaveza, ali moram reći da sam zadovoljan brzinom stvari koje smo završili. Mislim da smo uspjeli stvari posložiti na pravo mjesto. Nadam se da ćemo s novom energijom nastaviti u ovom smjeru i da imamo lijepu budućnost", rekao je Alagić.

Nakon toga, riječ je dobio novi trener Rođenih, Nedim Jusufbegović.

"Okupljamo se danas, jedva čekamo da krenemo raditi. Smatram da smo riješili neke pozicije koje su nam bile ključne što se tiče igračkog kadra. Ima i mladih igrača, potencijala. Doveli smo i Hrkača koji će biti u konkurenciji.

Imamo igrače sa različitim profilima. Mislim da će to sve donijeti novu razinu i novi arsenal da prezentujemo", bile su riječi Jusufbegovića. a onda se dotakao i plana priprema.

Oglasi

"Odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice za početak. U subotu je meč protiv Blagaja, tu ćemo probati mlađe igrače. Zatim igramo protiv Nretvanca, onda protiv Igmana, a u Turskoj smo zakazili tri utakmice. To će biti meč protiv Ukrajinaca, jedan protiv Žalgirisa i vidjet ćemo za još jednu utakmicu u Turskoj i time bi zaokružili naš plan. Spremni ćemo dočekati početak sezone."

Jusufbegović je posebno naglasio veliku solidarnost koju su pokazali igrači FK Velež.

"Većina igrača je prepoznala u kakvoj se situaciji nalazi Velež i pristali su na smanjenje ugovora. Shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Uprava Veleža će nagraditi sigurno pozitivan rezultata. Jedan veliki potez igrača i sada sa energijom i zajedništvom možemo napraviti kvalitetan rezultat."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se medijima obratio i novi fudbaler u redovima Veleža, crnogorski internacionalac Mitar Ćuković.

"Sretan sam i uzbuđen zbog početka priprema. Poželio sam fudbal nakon pauze i vjerujem da ćemo proći dobre pripreme i spremni dočekati nastavak prvenstva."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi