FK Velež ne odustaje od zacrtanog cilja, Feđa Dudić zna da je put do tamo trnovit

Pripreme Rođenih

FK Velež ne odustaje od zacrtanog cilja, Feđa Dudić zna da je put do tamo trnovit

E. Škorić

Pripreme Veleža počele su još sredinom mjeseca, a prva utakmica odigrana je u srijedu, kada je mostarski tim poražen od Tuzla Cityja.

Porazi se obično brzo zaboravljaju u pripremnim ciklusima i ne nose sa sobom neke velike posljedice, ali to u slučaju Veleža i trenera Feđe Dudića nije nužno pravilo. Zapravo, Dudić je otvoreno priznao nakon tog meča u Mostaru da neki igrači "definitivno su limitirani za ovaj rang i kvalitet koji nam treba".

Time je Dudić jasno poručio da za neke neće biti mjesta u Veležu i da možemo očekivati još promjena tokom narednog perioda. Odlazak Fejsala Mulića trebao bi se nadomjestiti dovođenjem drugog kvalitetnog napadača, ali je navijače Rođenih obradovala vijest da su upravo Dudić, ali i ponajbolji igrač iz prvog dijela sezone Obren Cvijanović produžili ugovore.

Dakle, u Veležu se uveliko radi u svim strukturama, sve s ciljem kako bi se u proljeće ušlo s nadom u plasman u Evropu, što je nešto što u Mostaru sanjaju decenijama i na neki način sasvim opravdan cilj. Neće biti tragedija ako se do cilja ne dođe, ali trnovitim će putem Dudić i njegovi igrači pokušati da ga ostvare. Za to je potrebno dosta rada, strpljenja, podrške, vjere, ali i kvaliteta. Svega toga ima u Mostaru, samo u kojoj mjeri? Pokazat će to i naredne utakmice.

Sljedeća pripremna utakmica je u utorak protiv Željezničara od 14 sati, s tim da nije poznato gdje će meč biti odigram, a u četvrtak je planiran put u Antaliju u jutarnjim satima.

U međuvremenu, prvi tim je jutros odradio trening. Jedno je Omar Pršeš isti propustio zbog povrede, ali do puta u Antaliju trebao bi biti potpuno spreman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniore danas čeka duel s GOŠK-om na pomoćnom terenu od 16:30 sati, a zaigrat će i Dževad Sijamija i Hajdarević, Veležove mlade nade koje treniraju i sa prvim timom i za sada su u planovima trenera Dudića.

Upravo ti mladi momci imaju poseban motiv na svakom od treninga, jer svaki dobar potez može ih odvesti do vrata raja i donijeti im toliko očekivani status prvotimca Veleža, ali svaki pogrešan korak može da bude i presudan. No, tako je to kada se nosi dres kluba kao što je Velež. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

krndija26
Velež u vrhu tabele je dobra stvar za našu ligu. Sretno Rođeni!
18 2
DolinaHeroja
Svačiji putevi ka uspjehu su trnoviti. Sretno Rođeni....obradujte nas !!!
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi