Amar Osim proziva u ponedjeljak, poznat okvirni plan priprema

FK Velež

Amar Osim proziva u ponedjeljak, poznat okvirni plan priprema

E. Škorić

Fudbaleri Veleža u ponedjeljak će krenuti s pripremama za novu sezonu.

Nakon dosta uspješne sezone, Mostarci nisu imali puno vremena za odmor. Ubrzo će uslijediti početak priprema, pa ide iščekivanje rivala u Evropi, pa zahtjevne utakmice... Rođeni su doživjeli određene promjene početkom ljeta, a glavna se dogodila u stručnom štabu. Umjesto Feđe Dudića, koji je prešao u FK Sarajevo, na klupi je proslavljeni bh. stručnjak Amar Osim.

Pred bivšim trenerom Željezničara nije nimalo lagan posao, a prvu prozivku u novom klubu imat će već u ponedjeljak.

Uvodni dio priprema Velež će obaviti u Mostaru, a zatim slijedi odlazak na Kupres, gdje će se odraditi onaj "jači" dio priprema za novu sezonu, dok će se naknadno saznati i imena rivala.

Inače, Osim sa sobom u Mostar dovodi ljude od povjerenja s kojim je sađivao i u Željezničaru. Asistenti će mu biti Almir Memić i Adin Mulaosmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saznajemo da će u stručnom štabu ostati i Avdo Kalajdžić, dok će treneri golmana i dalje biti Nenad Melher i Benjamin Tipura. Novi kondicioni trener će postati Dževad Sarić koji je dugi niz godina radio u inostanstvu, a u BiH je bio angažovan u Olimpiku i Sarajevu.

Osim će zvanično biti predstavljen u Veležu u subotu, nedugo nakon početka priprema.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Belajsuz1989
Ma Velez sa Osimom osvaja titulu...pa vi serite ovakav je onakav je...
10 2
irnes4
Nek je Bog na pomoci Velezu
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi