Težak žrijeb za Rođene: U 2. pretkolu ih čeka grčki velikan

Moraju prvo pobijediti Coleraine

Težak žrijeb za Rođene: U 2. pretkolu ih čeka grčki velikan

Endin Čaušević

FK Velež nakon 33 godine čekanja uspio je da se plasira u neko evropsko takmičenje.

Rođeni iza sebe imaju zaista odličnu sezonu u Premijer ligi BiH i uspjeli su da završe na trećoj poziciji čime je ovaj klub izborio plasman u Evropu, a navijači su to znali da proslave.

Velež će sezonu početi u kvalifikacijama za novo UEFA-ino takmičenje, a riječ je o Konferencijskoj ligi.

Jučer su u taboru mostarskog kluba pratili žrijeb za prvo pretkolu u kojem će ekipa Veleža igrati protiv Coleraina iz Sjeverne Irske, a Velež će u prvom okršaju imati ulogu domaćina.

No, već danas je održan žrijeb drugog pretkola ovog takmičenja, te su Rođeni saznali ime protivnika ukoliko uspiju da se plasiraju dalje i pobjede Coleraine u dvije utakmice.

Što se tiče ekipe Veleža oni su bili smješteni u Grupu 6 i nisu imali ulogu nositelja ukoliko se plasiraju dalje.

Rođeni su u drugom pretkolu Konferencijske lige mogli igrati protiv boljeg iz duela Fehervar (Mađarska) - Ararat Yerevan (Armenija) ili ekipa Slovacko (Češka), Universitatea Craiova (Rumunija), Qarabag (Azerbejdžan), AEK Atina (Grčka).

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na kraju voljom žrijeba odlučeno je da će Velež u drugom pretkolu, ako se plasiraju dalje, igrati protiv AEK-a, a prvi meč igrali bi kući.

Mečevi prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 8. i 15. jula, a mečevi drugog pretkola ovog takmičenja će se igrati 22. i 29. jula.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Nema veze zasluzili smo utakmicu sa velikanom evropskog fudbala
24 1
Darkwood
Jedini klub koji je zaslužio da bude prvak, ovo ostalo jad, bjeda I lopovluk. Tako I moj klub. Treba biti iskren. Idemo velez.
17 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi