"Zahvaljujući Veležu napravio sam nešto u životu, to je moj klub i dosta se emocija skupi"
FOTO: A. Čaušević

Vahid Halilhodžić

"Zahvaljujući Veležu napravio sam nešto u životu, to je moj klub i dosta se emocija skupi"

H. Zilić

U Mostaru je Svečana akademija povodom 100. rođendana FK Velež.

U gard na Neretvi stigli su brojni bivši i sadšanji asovi Veleža, ljudi koji su tu bili uz klub prije i nakon rata.

Jedna od najvećih legedni kluba je svakako Vahid Halilhodžić koji se prije samog početka ceremonije obratio okupljenim medijima.

"Sa velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka", rekao je Halilhodžić na početku i nastavio:

"Ja sam puno zahvalan Veležu, zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam fudbal, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena."

Velež je bio izuzetan klub u bivšoj državi.

Oglasi

"Velež je bio poštovan ne samo od Mostara i Hercegovine nego i više. Uvijek smo imali šarmantnu igru, lepršavu, privaliči smo ljude."

Lagano se vraća i trofejni sjaj.

"Za Velež se navija za Velež se voli. Treba nastaviti pomagati, navijati za klub. Ove godine su napravili nevjerovatan poklon i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, nadam se da će biti još tavkih trenutaka."

Politika je dosta toga odigrala, smatra Halilhodžić.

"Bilo je generacija sjajnih u Veležu, ali politika nije dozvolila da nešto urade. Ovim momcima čestitam, puno se zahvlajujem i želim mnogo sreće u Evropi."

Emocije se nisu mogle sakriti.

"Prva riječ koja se sjetim kada čujem Velež je "odanost", navijači su nevjerovatni. Ja ne krijem emocije o Veležu. Kada pričam o Veležu dosta se emocija skupi, to je moj klub. Stalno sam u kontaktu sa Veležom, tako će biti do kraja života. Volo bih da ovaj Velež nadmaši Velež naše generacije."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Vaha imas li daha, još jedna tekma na tebe čeka
12 1
Gr0hot
Za**** Maroko Vahide. Neka te tu sa pravom RAjom. Pomozi klubu da bude jos veci, da bude najveci ikada.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi