Samir Radovac se oprostio od FK Velež
FOTO: A. Čaušević

Pred utakmicu protiv Sloge

Samir Radovac se oprostio od FK Velež

H. Zilić

FK Velež u ovim trenucima igra meč 19. kola Premijer lige BiH protiv Sloge. Susret se igra u Gabeli na terenu koji je u groznom stanju. Stadion više liči na bazen nego na fudbalski teren.

Prije utakmice bila je i mala svečanost u redovima Veleža.

Od mostarskog kluba oprostio se Samir Radovac, sjajni veznjak je odlučio da napusti mostarski tim u kojem je pružao odlične partije.

Radovac je imao ove sezone dosta problema s povredama zbog čega je odigrao tek četiri utakmice u dosadašnjem dijelu i tek nedavno se ponovo vratio u trenažni proces.

Ovaj 26-godišnji veznjak odigrao je meč u Kupu BiH na gostovanju kod TOŠK-a kada je ušao na teren u finišu utakmice,a za Radovca bila i posljednja utakmica u dresu mostarskog kluba.

   Samir Radovac se oprostio danas od navijača Veleža nakon što je raskinuo ugovor s mostarskim klubom FOTO: A. Čaušević

Radovac je nakon svega odlučio da se oglasi na Instagramu i nešo ranije potvrdio je da napušta Velež nakon prvog dijela sezone.

Oglasi

"Dragi navijači i simpatizeri FK Velež. Mnoge pogrešne informacije kruže vezano za moj status. Želim vas obavijestit da je po insistiranju kluba potpisan sporazumni raskid ugovora i da po završetku polusezone više neću biti igrač FK Velež", napisao je Radovac i dodao:

"Klub je bez pregovora o nastavku saradnje ili drugim modelima eventualnog rastanka odlučio da mi uruči prijedlog raskida. Poštujem odluku kluba i koristim priliku da se svima zahvalim na lijepoj saradnji, koja će s moje strane i tako okončati".

U dresu Veleža Radovac je odigrao ukupno 76 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio da zabije devet golova i upiše sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je jedan od lidera ekipe koja je nakon 33 godine čekanja izborila s Veležom igranje u Evropi, te je prošle sezone s mostarskim klubom uspio da osvoji trofej osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

U mostarski klub bivši fudbaler Sarajeva stigao je 2020. godine, to je za njega bio pvoratak u Premijer ligu BiH nakon epizode u Grčkoj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hvala majstore i sretno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi