Problemi  sa povredama muče FK Velež: Hoće li Zeljković u vezni red?

Osim će biti na mukama u srijedu

Problemi sa povredama muče FK Velež: Hoće li Zeljković u vezni red?

S. Mlaćo
Pred nogometašima Veleža u srijedu je novi ispit koji im dolazi u teškom trenutku nakon gostujućeg poraza od Leotara (1:0).

Rival će Veležu u zaostalom meču 2. kola Premijer lige biti FK Igman Konjic koji je jučer savladao FK Sarajevo 2:0 i upisao historijsku pobjedu.

Rođeni su na mukama sa igračkom kadrom, od ranije su povrijeđeni Muminović, Halilović, Radovac  i Ovčina, a protiv Leotara na užasnom terenu povrijedili su se mladi defanzivac Adin Bajrić te iskusni vezista Jovan Blagojević kojeg je nesmotreno povrijedio saigrač Frane Ikić.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, kod Blagojevića se radi o lomu ruke, dok je Bajrić zadobio ozbiljniju povredu koljena, tako da će se i ovaj dvojac priključiti listi povrijeđenih fudbalera na koje Osim ne može računati.

Tako se šef struke Veleža našao u velikim problemima, pogotovo kada je u pitanju vezni red u pitanju, gdje od 'pravih' vezista ima samo Pršeša, Hasanovića i Anđušića, pa nije isključeno da se u veznom redu u srijedu nađe Zeljković.

U zadnju liniju u tom slučaju, ukoliko Osim ponovo bude igrao sa tri stopera će Amar Kvakić koji je ušao umjesto Bajrića u Trebinju i ostavio dobar dojam, te iskusni Denis Zvonić.

Oglasi

Nakon povrede vraća se Amar Džanković, no veoma je upitno koliko je spreman, pa i to stvara problem Osimu. Od mladih igrača sa zaštićenim godištem Amar Osim će tako na teren morati da pošalje već pomenutog Kvakića te ofanzivca Dževada Sijamiju ili eventualno nekog iz juniorskog pogona.

Ako ne na terenu od prve minute, nekoliko juniora će morati biti na klupi. Sve u svemu, mnogo problema za Osima i njegov stručni štab, lista povrijeđenih je sve duža, a širine igračkog kadra nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako smo već naveli, Velež u srijedu igra meč u Gabeli, a zatim bi prema rasporedu u nedjelju trebao odmjeriti snage sa HŠK Zrinjski. Međutim, taj meč će najvjerovatnije biti odgođen zbog nastupa Plemića u Evropi.

Na kraju dodajmo, da je FK Velež ove sezone u Premijer ligi upisao tri nastupa te osvojio četiri boda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Velež je jako loše odradio prelazni rok,mada još nije gotov...stvarno su slabo iskoristili moć i euforiju koju su realno imali i imaju već godinu -dvi...nije nikakav zloban komentar nego stvarno mislim da je tako a vjerojatno će se složiti i navijači Veleža da su morali bolje na tom polju...plus ove godine Osim dovodio većinu igrača 30 i + godina
10 1
nijepoznat
ma svakako se vracaju u Federalnu
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi