Veležu derbi protiv Sarajeva za još uzbudljiviji nastavak Premijer lige

Velika tri boda za Rođene

Veležu derbi protiv Sarajeva za još uzbudljiviji nastavak Premijer lige

E. Škorić

U derbiju i ujedno posljednjoj utakmici 25. kola Premijer lige BiH Velež je s 1:0 savladao Sarajevo.

Lider na tabeli i aktuelni prvak nije uspio da ostane neporažen u utakmici u kojoj je bio blagi favorit, a Velež je ostvario veliku pobjedu s kojom se probio na treće mjesto i nastavit će svoju utrku za Evropu.

Već na otvaranju meča sjajna prilika za domaći tim. Uporni Georgijević je dodao do Vehabovića, koji je s ruba šesnaesterca pucao pored gola Sarajeva.

U 16. minuti Vehabović šutira iz slobodnjaka, a Kovačević izbacuje u korner i spašava svoj tim. Tek u 30. minuti uzvraćaju gosti, kada Mešanović šutira preko gola s nekih 20-ak metara.

Bolju igru u prvom dijelu Velež je krunisao golom pet minuta prije odlaska na odmor. Anđušić je tukao s 20-ak metara, lopta se od Miličevića odbila u mrežu Kovačevića, pa su domaći na odmor otišli s prednošću.

U nastavku je Sarajevo krenulo ofanzivnije, sa željom da da se vrati, ali Velež je dosta dobro izgledao na terenu.

Neka ozbiljnija šansa u nastavku za bordo tim tek u 68. minuti, kada je Fanimo topovski pucao iz voleja, ali je Bogdanović boksao u korner, a zatim tri minute kasnije Mešanović sjajno skače i glavom šutira pored gola Rođenih. Do kraja bilježimo još pokušaje Sušića i Velkoskog, ali nije to bilo dovoljno precizno i opasno po gol Bogdanovića.

Potpuno očekivano, Sarajevo je bilo sve opasnije i sve ofanzivnije kako je vrijeme odmicalo, ali domaćin je znao da se odbrani i da proslavi zlata vrijedan trijumf nad gostima iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veležu sljedećeg vikenda slijedi teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega, jednog od direktnih konkurenata u borbi za Evropu, dok će Sarajevo ugostiti Borac u derbiju 26. kola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Uvijek mi je Velez bio drag ali ovo valjanje po terenu u drugom poluvremenu je dno dna a i vidili su da im Bilbija ide na ruku.
16 4
Neddim1
Krece kmecanje kmitara
11 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi