Važan dan za FK Velež: Bageri uskoro na stadionu Rođeni

Sve je spremno za izgradnju južne tribine

Važan dan za FK Velež: Bageri uskoro na stadionu Rođeni

Samir Mlaćo

Danas je važan dan za FK Velež.

Naime, Fudbalski klub Velež i Građevinsko preduzeće Amitea potpisali su ugovor o izgradnji južne tribine na stadionu “Rođeni”. U Veležovo ime ugovor je parafirao predsjednik Senad Kevelj, dok je drugi potpisnik direktor Amitee, Anel Husnić.

Dolazak mašina i početak radova na stadionu očekuje se u narednih desetak dana.

"Preostali su tehnički detalji koji neće uticati na brzinu i kvalitet. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i pet stotina hiljada KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo.

Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju.

Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku", rekao je predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu sa odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ranije je raspisao konkurs za projekat izgradnje tribine, uz poziv zainteresovanim, a koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uslove, da dostave ponude.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Livada je uvijek livada!!
1 6
Mostarac94
Skuthori na aparatima, pa ko vama brani??? Sta onaj gej cigut ne da solde za tribina??? jbga za****no je ulagat u gradski stadion kad za 70 godina vise nije vas
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti