Slovenci nam stali na muku, sprdaju se sa Premijer ligom BiH, ali s potpunim pravom

Nemamo pravo da se bunimo

Slovenci nam stali na muku, sprdaju se sa Premijer ligom BiH, ali s potpunim pravom

E. Škorić

U nedjelju će početi Svjetsko prvenstvo u Kataru i stoga ovaj vikend uglavnom niko ozbiljan nije planirao da igra nogomet, jedino se lopta kotrljala terenima u Bosni i Hercegovini. S obzirom na sve okolnosti, to se čini kao pogrešan potez, a pojedini su nas ismijavali zbog "valjanja u blatu".

I dok nam je donekle razumljivo da se igraju mečevi redovnog kola u Prvoj ligi FBiH i nižim ligama, sasvim je nelogično da se igra i Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Istina je da bh. klubovi nisu dali nijednog učesnika Svjetskog prvenstva, ali s obzirom da je skoro kraj novembra, da smo duboko zagazili u jesen i naginjemo zimi, apsourno je da se utakmice igraju ovog vikenda. Mnogi će reći da se odavno trebalo pauzirati, pa čekati 2023. godinu i neke ljepše i sunčanije dane.

Odlučili smo da igramo, pritom misleći na klubove i na Nogometni savez BiH, koji je prihvatio prijedlog klubova, a to nam je u konačnici donijelo trčanje za loptom u vodi i blatu. Teren u Gabeli gdje su Velež i Sloga Doboj remizirali rezultatom 2:2 nije bio spreman za ovakav podvig, a teško da će i sutra neki od stadiona biti spreman da izgleda pristojno usljed obilnih kišnih padavina i niskih temperatura.

Sve ovo odavno nema smisla (Foto: SportSport.ba)

Iako smo se mi već i navikli na ove utakmice u blatu, drugi nas ismijavaju. I da stvar bude gora, ismijavanje ne dolazi iz Njemačke, Engleske ili Francuske, nego iz obližnje Slovenije.

Tako je portal Nogomania objavio screenshot sa TV prijenosa iz Gabele uz komentar: "Trenutno nemaju pauze u BiH zbog Svjteskog prvenstva. Zato što pada kiša, a tereni u "elitnoj" Premijer ligi su relativno lošeg kvaliteta, evo šta se desilo:"

Slovenci šokirani prizorom iz Gabele

Iz nekog razloga nije bilo prekida prvenstva, ali već neko vrijeme su tereni u katastrofalnom stanju i nije bilo uslova za odigravanje utakmica. Neke utakmice su doslovno na silu završene, mada je svima jasno da se u takvim uslovima konačni rezultati mogu smatrati neregularnim i "neispravnim".

Srećom, još sutra će se odigrati tri meča, pa slijedi pauza do kraja februara, kada se vraćamo s nadom u nešto bolje vremenske prilike i bolje terene, koji se i dalje rade. U Banjaluci je on već funkcionalan, ostali stadioni će još mjesecima čekati nove i kvalitetnije terene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za nadati se da ćemo tada biti manje predmet sprdnje drugima i da ćemo konačno i mi moći da normalno igramo krajem godine, bez da to izgleda kao vaterpolo meč ili nešto što uopšte nema veze sa sportom, već izgleda kao valjanje u blatu i pokušaj da se nešto od ničega napravi. 

Ili ćemo jednostavno po našem starom dobrom receptu samo čekati da svane novi dan, pa zaboraviti šta je bilo jučer.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
I ja se slažem da nas treba ismijavat, možda nas tako i učine odgovornim po pitanju sporta. Nije ovo pitanje rata ili neimaštine, pa da se može razumjeti i opravdati, već tipične političke igre naših nacionalističkih i nesposobnih torova.
9 0
dsimic
Tekst katastrofa,poštovani novinaru
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi