Radovi na stadionu Rođeni pri samom kraju: Ovako je danas izgledalo postavljanje travnjaka

Velež će uskoro ponovo zaigrati na svom stadionu

Radovi na stadionu Rođeni pri samom kraju: Ovako je danas izgledalo postavljanje travnjaka

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo
Radovi na postavljanju novog travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni u Mostaru u završnoj su fazi.

Uvjerili smo se u u to i danas kada smo posjetili dom FK Velež.

Ostao je još samo jedan dio i čelnici FK Velež, te nogometaši, treneri i navijači itekako mogu biti zadovoljni.

Velež se uskoro vraća u svoj dom, a u ponedjeljak će ugostiti u derbiju FK Sarajevo u Gabeli.

Prvobitno je bilo planirano da se taj meč igra na stadionu Rođeni, no prvobitni rokovi sa postavljanjem terena su probijeni.

Novom travnjaku je svakako potrebno da se i aklimatizuje, pa se očekuje da Velež poslije reprezentativne pauze u 12. kolu ugosti Posušje na svom stadionu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Velež nije jedini tim koji će uskoro dobiti novi teren. Završni radovi su na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu Tušanj u Tuzli, a radi se i na renoviranju terena stadiona Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu.

Uskoro će početi i radovi na terenu stadiona HŠK Zrinjski, a novi travnjaci će biti postavljeni na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju.

Tako će bh. timovi koliko-toliko imati bolje uslove za igru i to bi svakako moglo poboljšati kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež se nakon deset kola nalazi na devetom mjestu Premijer lige uz utakmicu manje.

Jučer su Rođeni remizirali kod FK Sloboda. Bilo je 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Vico preko dodika radi na rusenju drzave i sporta u njoj. Zasto se ovoj politickoj tvorevini postavlja travnjak kada svi znamo da oni nemaju nikakve veze sa fudbalom ni sportom i da su tu samo zbog politicara koji se redaju na njima. Bivsi FK VELEZ se je ugasio kada su odbili povratak pod BB i prepustili ga Zrinjskom a politicari osnovali ovu skalameriju da bi dodatno podijelili Mostar i vladali ovim dijelom kojim vladaju. Znamo svi i koliko je liga nazadovala otkako su ih politicari uveli u PL zajedno sa borcem. Ta dva zla su tu samo za dobrobit politicara pred izbore a nakon izbora sluze im za unistavanje lige i sirenje mrznje i straha medju stanovnistvom. Klubovi bi se trebali organizovati u udruzenje i svi zajedno bojkotovati ove 2 politicke tvorevine i igracke.
4 11
MostarskiRodeni81
Sve mi ovo miriše na neki fušeraj, daj Bože da nisam upravu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi