Nije opravdao očekivanja, pa nakon par mjeseci sporazumno raskinuo saradnju s Veležom

Sasvim očekivana odluka

Nije opravdao očekivanja, pa nakon par mjeseci sporazumno raskinuo saradnju s Veležom · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Među navijačima Veleža prava nogometna euforija. U derbiju su u prošlom kolu savladali 1:0 FK Sarajevo, traju i radovi na stadionu Rođeni, a jučer su ugovore produžili trojica prvotimaca.

Radi se o Nerminu Haskiću, Anti Oreču i Edo Vehabović. Velež je tako već počeo rješavati igračku križaljku, a sigurno će ove zime biti i odlazaka iz Mostara.

Kako saznaje SportSport.ba, svoju epizodu u dresu Rođenih završio je Stefan Vukčević koji je bio najavljen kao veliko pojačanje. Stigao je sa Kipra, no nije se naigrao.

Stefan Vukčević
Stefan Vukčević FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Nije se nametnuo kod Nedima Jusufbegovića, ali ni Deana Klafurića pa je sa Rođenim sporazumno raskinuo saradnju. 

Ove sezone upisao je tek 18 minuta u pobjedi nad Zvijezdom 09 na startu nove sezone, a zatim nestao. Posljednjih desetak utakmica nije ni bio u kombinaciji te će sada u nove izazove.

Oglasi

Ovaj rođeni Podgoričanin je nosio i dres azerbejdžanske Qabale, no očigledno da se u bh. premijerligašu nije snašao.

S obzirom da ima 26 godina, svakako da mu je potreban klub u kojem će krenuti u nove izazove i u kojem će potražiti novu sreću. 

Rođeni u petak na Grbavici

Novi ispit za FK Velež je na Grbavici u petak. Susret se igra od 18 sati, a svakako da je Velež favorit u duelu dva stara rivala.

Rođeni u ovaj meč ulaze sa četvrte pozicije i 29 osvojenih bodova, dok je Željezničar u velikoj krizi rezultata. Plavi sa Grbavice imaju 19 bodova i zauzimaju tek osmo mjesto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Veleža najavili su dolazak u velikom broju i nadaju se novim bodovima, što bi Velež približilo plasmanu u Evropu, iako naravno ima još mnogo da se igra do kraja sezone.

FK Velež u posljednjem kolu prvog dijela sezone igra za dvije sedmice protiv Igmana iz Konjica na svom stadionu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
Sad ih lagano puustite na tribinu uz sve pocasti
1 1
Hadzija123
Bujrum Rodzeni na grbavicu ste uvijek dobro dosli a to se pokazalo bezbroj puta,to sto neki pojedinci ili uprava zele da uniste tu dobrodoslicu nadam se da im nece poci za rukom!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi