Navijači Rođenih će biti oduševljeni: Novi ugovori za ponajbolje igrače Veleža

Produžili saradnju

Navijači Rođenih će biti oduševljeni: Novi ugovori za ponajbolje igrače Veleža · Saznajemo

Edmir Škorić

Trojica jako važnih igrača postigli su dogovor sa upravom Fudbalskog kluba Velež, pa su pristali da produže ugovore, te da ostanu u Mostaru.

Velež je danas na društvenim mrežama objavio zagonetnu poruku. Od navijača traže da "ostanu uključeni" jer će im biti saopštene dobre vijesti.

Uz poruku je objavljena grafika sa brojevima 2, 17 i 28. Kako smo saznali, radi se o brojevima koje na leđima nose tri jako bitna igrača Rođenih, a koji su odlučili da ostanu u Mostaru.

Tako su nove ugovore potpisali desni bek Ante Oruč, napadač Nermin Haskić i ofazivni vezni Edo Vehabović.

Oreč (22)je došao ovog ljeta iz hrvatske Kustošije i postao je neizostavan član prve postave. Sakupio je 16 nastupa u Premijer ligi i dodao je tri asistencije i po ocjenama mnogobrojnih stručnjaka, ponajbolji je desni bočni Premijer lige.

Oglasi

Ante Oreč
Ante Oreč FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
27 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
0 golova

34-godišnji Haskić je došao početkom prošle godine iz Japana, a sa 10 golova na 16 utakmica prvi je strijelac kluba. Uz to ima i jednu asistenciju. Edo Vehabović (28) je iz Bratstvo Gračanice došao još 2018. godine i od tada redovno igra u prvih 11 Veleža.

Nermin Haskić
Nermin Haskić FK Velež FK Velež Pozicija: FW

Statistika

31 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
12 golova

Osvojio je Kup BiH sa Rođenima, a u tekućoj sezoni odigrao je 15 mečeva u Premijer ligi i dao dva gola uz tri asistencije. Posljednji gol dao je nedavno za pobjedu u derbiju protiv Sarajeva.

Produžena saradnja sa ovim trojcem svakako će razveseliti sve navijače Veleža, čiji klub je u sjajnoj formi i bori se za još jedan plasman u Evropu. Oni optimističniji vjeruju da se može i više od toga, osvojiti bar još jedan trofej, ali Evropa je ipak nešto prema čemu svi u Mostaru najviše gledaju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su trenutno četvrti sa 29 bodova, dok vodeći Borac ima 10 bodova više, što je ipak u ovom trenutku velika razlika.

U 17. kolu Velež gostuje na Grbavici ekipi Željezničara, a meč počinje u petak od 18 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Bravo za Upravu! Hvala im što slušaju glas navijača. Anti Oreču doživotni ugovor, kakvo srce momak ima..igra kao lav!
8 0
limvotemirvah
Pametan potez da se podeblja ugovor Orecu, jer ga Mirvic dovodi u Sarajevo. I njega i Hadzikica. Morace ih dobro platiti.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije