Novi i neplanirani problemi na postavljanju terena na stadionu Veleža

Igra gluhih telefona

Novi i neplanirani problemi na postavljanju terena na stadionu Veleža

A. Čaušević

Niko sa sigurnošću ne može tvrditi kada će Velež odigirti svoj prvi domaći meč na novom terenu stadiona Rođeni.

Stadion Rođeni je trebao biti prvi sa postavljenom hibridnom podlogom u okviru projekta Fudbalskog saveza, ali je došlo do novih i neplaniranih problema.

Svi rokovi su odavno probijeni, a nakon postavljenjog travnjaka prošle sedmice činilo se da će uslijediti i zeleno svjetlo za igranje utakmica, ali to nije slučaj.

Čini se da su izvođači radova grčke i nizozemske kompanije igrale gluhih telefona pa je došlo do greške u cijelom procesu izvođenja radova.

Naime, na nekim dijelovima terena su se pojavile neravnine greškom izvođača radova iz Grčke, dok je nizozemska kompanija počela sa preranim prošivanjem busena.

"Holandska firma je počela prerano sa prošivanjem, dobili smo neke kataloge gdje se kaže da se trava prvo mora primiti, pa se tek onda početi sa prošivanjem. Sada ne znamo koliko će to trajati, da li 15, da li mjesec dana", za SportSport.ba je kazao Senad Husnić, predsejednik FK Velež u ostavci.

Oglasi

"Neko od izvođača nam je rekao da bi to moglo trajati čak i tri mjeseca. Normalno imat ćemo prepisku sa FS BiH da nam kažu kada bismo mogli igrati na svom stadion jer ne želim da zaigramo na novom terenu, a da ne dobijemo saglanost Saveza, da nam ne kažu da bi to možda i bilo dobro da nismo prerano počeli igrati", dodao je Husnić.

Prvi čovjek mostarskih Crvenih je istakao da u Veležu neće raditi ništa dok ne dobiju dozvolu od Saveza da mogu igrati utakmice.

"Morat ćemo dobiti saglanost Saveza, sigurno nećemo ući samoinicijativno, znači morat će nam dati dozvolu na papiru da možemo igrati utakmice", rekao nam je Husnić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neke informacije govore da bi u narednim danima na stadion Veleža trebao stići valjak kako bi izravnao teren što bi bilo samo privremeno rješenje.

Velež će sigurno meč protiv Posušja igrati u Gabeli, dok je prema trenutnom stanju stvari jako upitno da li će se i gradski derbi protiv Zrinjskog planiran za 12. oktobar igrati na stadionu Rođeni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Dajte bolan ljudi prestanite na sportskom portalu pisati o ovoj politickoj prciji. Njima je trenutno najveca i jedina briga ko ce pobijediti na izborima i kome ce glumiti starletu sledece 4 godine. Neka o njima pise avaz.
4 20
Baboisback
Ko ce odgovarati za kasnjenje i lose odradjen posao?
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi