Dudićeva nesvakidašnja odluka: Igrači Veleža nisu ni predahnuli, a vraćeni su na teren
FOTO. A. Čaušević

Nakon duela protiv Posušja

Dudićeva nesvakidašnja odluka: Igrači Veleža nisu ni predahnuli, a vraćeni su na teren

Haris Zilić

U posljednjem duelu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je u pravoj golijadi savladao posušje sa 5:2.

Po završetku meča desila se jedna nesvakidašnja situacija, tačnije potez trener Feđe Dudića na koji nismo navikli.

Igrači nisu fino ni predahnuli u svlačionici, a Dudić ih je vratio na teren da treniraju. Trening su odradili svi igrači koji su bili u rosteru večerašnje utakmice, dakle i oni sa minutažom i bez minutaže.

Igrači koji su igrali prvo su odradili trening regeneracije, dok su ostali trenirali normalnim tempom.

Dudić se na ovakav potez odlučio jer svojim fudbalerima želi naredna dva dana dati slobodna, nakon ubitačnog ritma, gdje su Rođeni u mjesec dana odigrali četiri prvenstvene utakmice i dvije utakmice u Kupu Bosne i Hercegovine.

Početkom aprila u prvenstvu su savladali Široki Brijeg sa 1:0, zatim u prvoj utakmci polufinala Kupa BiH Tuzla Citya sa 4:0.

U narednom kolu 10. aprila savladali su Slobodu 1:2, pet dana kasnije remizirali sa Radnikom 0:0, 20. aprila su u revanš utakmici polufinala Kupa BiH savladali Tuzla City sa 0:2 i već pomenuta večerašnja utakmica protiv Posušja koja je završena rezultatom 5:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež naredni meč igra za vikend 1. maja kada gostuju ekipi Leotara u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rođeni su već lagano i mislima u finalu Kupa gdje ih 19. maja u Zenici na stadionu Bilino polje očekuje finalni duel protiv Sarajeva i prilika za prvi trofej od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ali i šansa da drugu sezone u nizu nastupe u evropskim takmičenjima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Defensor81
Sretno Rođeni
12 2
user1594661629
Ako bog da Zenica je uz rodjen u finaku
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi