Koliko novca je zaradio Velež? Već su prešli pola puta od prošle godine

Rođeni osvojili Kup BiH

Koliko novca je zaradio Velež? Već su prešli pola puta od prošle godine

A. Čaušević

Post dug 36 godina je konačno okončan. Velež slavi osvajanje takmičenja za koje se kroz historiju i specijalizirao. 

Pobjedom na penale protiv Sarajeva Velež je stigao do trećeg Kupa u historiji, prvog od nezavisnosti. Trofej je šlag na tortu za ono što se u mostarskom klubu uradilo svih proteklih godina.

Osvajanje Kupa donijelo je i izlazak u Evropu, drugo ljeto zaredom. Uoči početka sezone to je bio primarni cilj uz eventualno neko osvajanje trofeja koji je na kraju i došao.

Zahvaljujući UEFA-inoj suspenziji Rusije i ruskih klubova Velež kao osvajač Kupa će igrati drugo pretkolo Konferencijske lige.

To znači da su Rođeni kada je u pitanju finansijska strana već su premašili polovinu zarade iz prošle sezone pošto imaju zagarantovanih 450.000 eura.

Podsjećanja radi, Velež je prošle godine igrao treće pretkolo Konferencijske lige, a ukupna zarada iznosila je 850.000 eura.

Izabranici Feđe Dudića su prošlog ljeta u drugom pretkolu izbacili AEK iz Atine. I ovaj put neće imati status nositelja pa ih čeka težak zadatak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući protivnici u drugom pretkolu su Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Molde, predstavnik Austrije, predstavnik Turske, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu, kao i klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Skhendija, Ruzomberok.

Inače, Rođeni će svog rivala saznati 15. juna kada je na programu žrijeb. Mečevi će se igrati sredinom jula.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Sretno Veležu i ostalim predstavnicima BIH u evropskim natjecanjima od srca vam želim!
12 1
19Blue21
Nije malo, sretno u evropskim ?. Jel vam ono sinoc vasi haveri horde spominjase familiju? Pitam za jarana iz Mostara ??
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi