FK Vitez odlučuje šampiona Druge lige FBiH grupa Zapad

Druga liga FBiH - Zapad

FK Vitez odlučuje šampiona Druge lige FBiH grupa Zapad

S. Mlaćo

Susretima u subotu i nedjelju početi će drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad. 

Sa prvog mjesta krenuti će momčad Iskre, dok je drugoplasirana cazinska Krajina, koja za Bugojancima zaostaje samo tri boda. U ovom rangu takmičenja borbu za prvo mjesto vodit će upravo Iskra i Krajina, ali ne treba otpisati ni trećeplasirani Borac kao ni četvrtoplasirani FK Vitez iz istoimenog grada.

Bugojanci ne kriju da povodom 90. godina postojanja kluba žele izboriti plasman u Prvu ligu Federacije, ali svjesni da je pred njima veoma težak posao. Ni u redovima Krajine ne nedostaje optimizma. Cazinjani su dovela četiri nova igrača (Adem Mešić, Amir Pečenković, Benjamin Kapetanović i Fikret Balić), i vjeruju da mogu već na samom početku drugog dijela sezone istopiti prednost Iskre. Borac iz Izačića hit je prvog dijela sezone.

Izačićani zauzimaju treće mjesto, a u svojim redovima imaju i prvog strijelca lige Armina Balića koji je postigao 11 pogodaka i glavna je uzdanica ovog kluba. Ipak, teško je vjerovati da Izačićani mogu ugroziti Iskru i Krajinu, ali fudbal je oduvijek bio nepredvidiva igra. FK Vitez definitivno drži ključeve prvog mjesta u svojoj kući.

Vitežani imaju veoma iskusnu i dobru ekipu, ali i sjajan raspored, s obzirom da u drugom dijelu na svom terenu dočekuju Iskru, Krajinu i Borac. Vitežani sa dozom opreza ističu da je konačno došlo vrijeme da izbore Prvu ligu Federaciju, a da li će to uspjeti i ostvariti znati će se već u prvih par kola.

U donjem dijelu tabele vodit će se bitka između Ključa, Vlašića, Vitez Bužima i Radnik iz Donjeg Vakufa. Najveće šanse da ostvare opstanak prema pripremnim rezultatima imaju Vlašić i Radnik, ali definitivno je da uzbuđenja neće nedostajati. Prvo kolo nastavka sezone donosi nekoliko veoma zanimljivih duela, a svakako vrijedi izdvojiti duel Viteza i Iskre, te Radnika i Krajine.

Vlašić će u Kladuši pokušati iznenadili domaćina, dok Borac iz Izačića nove bodove tražiti kod Sloge iz Bosanske Otoke. U derbiju začelja Vitez iz Bužima dočekati će ekipu Ključa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi