Haskić: Vrijeme je za prvo mjesto

Trener FK VItez za SportSport.ba

Haskić: Vrijeme je za prvo mjesto

S. Mlaćo

Nogometaši FK Vitez jučer su pomalo iznenađujuće u prijateljskom duelu u Bugojnu savladali domaćina Iskru (1:0) te pokazali da će ova dva tima voditi ravnopravnu borbu i u drugom dijelu sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Vitežani su jučer slavili pogotkom veoma raspoloženog Admira Zukana, koji je bio i najbolji pojedinac na terenu, a nakon prvog dijela sezone nalaze se na četvrtom mjestu sa četiri boda zaostatka za vodećom Iskrom. Trener tima iz Viteza Šaban Haskić poslije susreta u Bugojnu za SportSport.ba govorio je o duelu sa Iskrom  i ambicijama njegovog kluba.

"Generalno ja sam zadovoljan utakmicom sa Iskrom s obzirom da su nam danas falila četiri standardna nogometaša. Zadovoljan sam odnosnom prema igri ali na kraju i rezultatom. Iskru sam gledao protiv NK Viteza i vidio šta me interesuje te smo se tako postavili danas. Za mene je ovo očekivan rezultat", kazao je Haskić.

Haskić  je priznao da se njegov tim neće lako predati u borbi za prvo mjesto, a u korist njegovima nogometašima ide i povoljan raspored.

"S obzirom da smo dugogodišnji drugoligaš i starosjedioci u Drugoj ligi Zapad mi ove sezone želimo prvo mjesto.  Iskra nam bježi četiri boda i dolazi nam kući, kao i Krajina te Borac Izačić. Da li će ovo biti mrtva trka nas i Iskre to ćemo vidjeti", dodao je Haskić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti