Plavi ponovo u pogonu, trenirao i Fatai
FOTO: Armin Herić, www.fkz.ba

Štilić se vratio iz Poljske, oporavio se Ćerimagić

Plavi ponovo u pogonu, trenirao i Fatai

S. Mlaćo
Nakon pobjede u posljednjim sekundama protiv Veleža (1:0), nogometaši Željezničara od stručnog štaba dobili su tri slobodna dana, a razlog je naravno reprezentativna pauza u Premijer ligi.

Plavi sa Grbavice mogu biti zadovoljni nastavkom sezone, a ekipi se priključio i Nigerijac Adeshina Fatai koji je riješio svu potrebnu papirologiju oko boravišne i radne dozvole.

Fatai je jučer ozvaničio saradnju, te brzo postao ljubimac navijača, bar na društvenim mrežama.

Nigerijski napadač je objavom na Instagramu potvrdio i da se učlanio u FK Željezničar, odnosno objavio svoju člansku kartu.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, stajati i na otvorenom

Fatai je odradio prvi povratnički trening, a sa ekipom je trenirao i iskusni Semir Štilić koji se vratio iz Poljske nakon što je propustio meč sa Veležom.

Štilić je bio u Poznanu na svečanosti povodom 100 godina Lecha, a sjajni bh. vezista uvršten je u najboljih 11 igrača u povijesti Lecha, zajedno s nekadašnjim saigračem Robertom Lewandowskim.

Dobra vijest za Edisa Mulalića jeste i povratak Armina Ćerimagića koji se povrijedio u prijateljskom duelu sa NK Iskra Bugojno, dok zbog obaveza sa mladom reprezentacijom u pogonu nisu Armin Hodžić i Luka Malić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar naredni meč igra u Posušju protiv istomene ekipe, a danas će Plavi poslijepodne odraditi još jedan trening.

Mulalić u tom meču neće računati na kartoniranog Omara Beću, junaka pobjede nad Veležom, dok se na povredu protiv Mostaraca požalio iskusni stoper Edin Cocalić, koji se pokazao kao veliko pojačanje za klub sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSide
Dolina dugova pozdravlja svoje sampione
3 18
thekupus
Joj, barem ofarbajte tu ogradu na prvoj slici, sramota je kako izgleda
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi