Loše vijesti za Plave - Bismark povrijeđen, poznato i koliko će biti "out"

Nakon derbija sa Sarajevom

Loše vijesti za Plave - Bismark povrijeđen, poznato i koliko će biti "out"

E. Oštraković

Željezničar je u nedjelju u velikom derbiju slavio protiv Sarajeva sa 3:0. Malo ko se od domaćih mogao nadati tako ubjedljivoj pobjedi Željezničara, ali ona je na terenu bila sasvim zaslužena.

Dva gola Galića i jedan Hiroša bili su dovoljni za pobjedu Željezničara, a za vikend Plave čeka nova jako važna utakmica. Ovaj put gostuju u Ugljeviku kod Zvijezde 09.

Danas je FK Željezničar obavijestio javnost, ali naravno i svoje navijače o stanju u kojem se nalaze njihovi igrači nakon utakmice protiv Sarajeva.

Tako su stigle loše vijesti za navijače Željezničara jer je povrijeđen Charles Bismark.

On je na derbiju doživio manju rupturu mišića, te će van terena biti narednih deset dana, a to znači da propusta gostovanje u Ugljeviku.

Oglasi

Sa druge strane lijepe vijesti za navijače tima sa Grbavice su te da se Nedim Mekić vratio treninzima sa ekipom.

Kada je riječ o Antoniju Paviću on zbog povrede lateralnog meniskusa i medijalnog kolateralnog ligamenta desnog koljena narednih sedam do deset dana će trenirati individualno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Željezničara ovog vikenda gostuju u Ugljeviku gdje će pokušati ostvariti prvu pobjedu na strani ove sezone.

Osim Bismarka i Pavića utakmicu u Ugljeviku propustit će i Krpić, te Ovčina koji su protiv Sarajeva dobili treći žuti karton.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Od ovih pojacanja jedino su promasaji Zubanovic,Mijic i Bismark,ova prva dvojica jer nisu kvalitet za Zelju,a Bismark gori od Neymara uvijek povrijeden
0 1
user1676370670
A i nije neki igrac.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi