Galić nakon partije života: Posebna noć za mene, trenutak karijere, Grbavica je skandirala moje ime

Fudbaler Željezničara nije krio sreću nakon sjajne utakmice

Galić nakon partije života: Posebna noć za mene, trenutak karijere, Grbavica je skandirala moje ime · Intervju

E. Oštraković

Vječiti derbi koji sinoć odigran na Grbavici pripao je domaćoj ekipi, timu Željezničara koji je na Grbavici sa 3:0 slavio protiv Sarajeva.

Nakon blijedog izdanja na gostovanju u Širokom Brijegu bila je ovo idealna prilika za tim sa Grbavice da se "ispravi" za loš rezultat, a upravo to su i uradili.

Junak pobjede Željezničara, sasvim neočekivano, bio je Marin Galić koji je sinoć možda odigrao utakmicu života. Malo ko je mogao očekivati da će upravo Galić "prelomiti" susret i sa dva gola zapečatiti sudbinu Sarajeva.

Njegova fenomenalna partija bila je "poziv" za intervju, a teško se moglo ne primjetiti zadovoljstvo u glasu Marina Galića dan nakon velike pobjede za njega i njegov klub.

Na derbiju nikada nema favorita, a to se možda najbolje moglo vidjeti sinoć. Željezničar je "grizao" tokom svih 90 minuta, kao da se radi o posljednjoj utakmici za konačan opstanak u ligi.

Oglasi

"Tako je, mislim da smo odigrali jako dobro taktički utakmicu. Bili smo pravovremeni u duelima i jednostavno nismo dali Sarajevu da dobiju samopouzdanje i da njihovi glavni igrači budu praktički jedan na jedan u situacijama. Uvijek nas je tu bilo dvojica, u nekim situacijama i trojica, tako da mislim da je to sa naše strane taktički jako dobro pripremljena i jako dobro odigrana utakmica."

Trenutak kada Marin Galić kreće u proslavu postignuto gola protiv FK Sarajevo. FOTO: T.Hebib.

Da te neko pitao šta želiš da se desi na derbiju, vjerujem da ni sam ne bi pomislio o postizanju dva gola protiv Sarajeva. Kakav je osjećaj svojim golovima srušiti Sarajevo?

"Što se tiče golova, jako je čudna situacija za mene koji se ne nalazi često u takvim situacijama. Čak i kad su korneri i prekidi ja ostajem nazad kao osigurač. Međutim ova nova formacija mi daje malo više slobode prema naprijed jer moram da se nađem u tim situacijama. Kada sam bio u mlađim kategorijama igrao sam krilo, tako da mislim da mi je to u neku ruku jako dobro. Obje situacije sam nekako "osjetio". U srijedu protiv Bosne Visoko sam također dao dva gola i nadam se da će se i nastaviti tako", kroz smijeh je rekao Galić, te je dodao:

"Kada na to sve zabiješ dva gola u derbiju, zaista mislim da je to poseban trenutak. Nevjerovatni momenti, ne postoje riječi da to opišem. Moraš to da doživiš, da bi mogao da shvatiš kako se osjećaš u tom trenutku, jer znamo koliko ta utakmica znači navijačima i naravno nama u ovom trenutku."

Grbavica je sinoć, možda kao nikada ranije skandirala tvoje ime. Navijači su očito prezadovoljni tvojom partijom. Kako si se osjećao u tim trenucima?

"Sinoć je bila posebna večer za mene. Trenutak karijere. Grbavica je skandirala moje ime i želim da se zahvalim navijačima na podršci, ali i da se izvinim za crveni karton u Gabeli. Taj crveni karton, to ne smije da se desi jednom profesionalnom igraču da na tako glup način dobije crveni karton. Ali, evo nadam se da sam se sinoć iskupio, koliko-toliko."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već za vikend novo teško gostovanje kod Zvijezde 09. Kakva su očekivanja?

"Idemo Zvijezdi 09, mislim da neće biti lagana utakmica, ali mi iz derbija izlazimo puni samopouzdanja. Jednostavno idemo na pobjedu jer treba nam ta pobjeda u gostima da potvrdimo derbi protiv Sarajeva. Zvijezda 09 ima jako dobre i zanimljive igrače što smo mogli vidjeti u ovih nekoliko utakmica. Puni opreza, poštovanja, respekta idemo tamo, ali idemo da pokušamo da pobijedimo u gostima", završio je Galić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Bravo Galaaa
1 0
user1675926959
Ma Gala je željovac do kraja !!!!Bravo majstore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi