Željezničar ubjedljiv, Galić pogodio dva puta, Charles jednom, ali i dalje ima veliki problem
Detalj sa današnjeg meča FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba

Plavi se spremaju za vječiti derbi

Željezničar ubjedljiv, Galić pogodio dva puta, Charles jednom, ali i dalje ima veliki problem

S. Mlaćo

Dok neki premijerligaši igraju utakmice četvrtine finala Kupa naše zemlje, FK Željezničar je danas odigrao novi prijateljski meč.

Rival Plavima bila je ekipa Bosne iz Visokog, član Druge lige FBiH grupa Centar.

Bosna je nekada bila u elitnom rangu bh. nogometa, no danas je u trećem rangu, ali ove zime doživjela je promjene, kako u trenerskom dijelu, tako i samom rukovodstvu.

Željezničaru je ova provjera došla dobro pred vječiti derbi sa FK Sarajevo na Grbavici u nedjelju.

Na kraju je Željezničar slavio 5:0, uz dva pogotka Marina Galića. Galić zbog crvenog kartona nije nastupio protiv Zrinjskog i Širokog Brijega, a sada bi se mogao vratiti u tim već protiv bordo komšija.

Oglasi

Po jedan pogodak postigli su Dženan Haračić, Bismark Charles i Josip Mijić.

Treba istaći da Charles još uvijek nije dobio potrebne papire za nastup, te nije nastupio na prve dvije utakmice. U FK Željezničar se nadaju da će se to desiti do vikenda, no kako vrijeme protiče, šanse su sve manje.

Charles je propustio i jučerašnji trening kako bi ubrzao dobijanje potrebnih papira, no čini se da situacija za Plave po ovom pitanju nije dobra.

Željezničar je protekle srijede igrao prijateljski meč protiv Rudara iz Kaknja i slavio 1:0. Upravo je Charles pogodio za pobjedu.

Treba istaći da je za vječiti derbi upitan i nastup Nedima Mekića koji ima problema sa povredom, te je teško očekivati da će ga Akrapović 'gurnuti', kada nije potpuno spreman.

Oglasi

Meč na Grbavici igra se u nedjelju, navijači najavljuju ispunjen stadion, a prodaja ulaznica počinje već sutra. Prednost će imati članovi FK Željezničar, što je sasvim razuman potez.

Cijene ulaznica za navijače Željezničara su sljedeće:

Jug: 5 KM
Sjever: 12 KM (za aktivne članove 10 KM)
Istok: 15 KM (za aktivne članove 12 KM)
Zapad A1: 35 KM (za aktivne članove 30 KM)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Željezničara su izdali i važno upustvo za sve koji planiraju biti u nedjelju na Grabavici.

"Zbog ograničenog kapaciteta i sigurnosnih razloga svi posjetioci, uključujući i djecu, moraju imati ulaznicu. Kapije na ulazima se otvaraju u 16:00 sati i apelujemo na sve navijače da na tribine uđu što ranije."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
da ima prvenstvo u prijateljskim utakmicama željo bi bio šampion.
3 0
mitoza
Dovoljmo je reci samo Sampioni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi