Deset u nizu generacije koja će crnim slovima biti upisana u historiju Željezničara

Ne ide, pa ne ide

Deset u nizu generacije koja će crnim slovima biti upisana u historiju Željezničara

Adnan Beganović

Današnji poraz FK Željezničar u Čitluku u duelu sa Širokim Brijegom zauvijek će ostati upisan crnim slovima u bogatoj historiji višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

U Čitluku je danas Široki Brijeg bez većih problema savladao Željezničar rezultatom 2:0 i tako mu je nanio deseti uzastopni ligaški poraz.

Negativan je to niz kakav Plavi otkako u elitnom rangu bh. fudbala (sezona 2003/2004) igraju klubovi sa prostora cijele BiH nisu imali, tako da će igrači Željezničara iz ove sezone negativnim slovima biti upisani o histrijske knjige trofejnog bh. kluba.

Do danas je ovaj neslavni rekord držala generacija iz sezone 2008/2009 koja je tada od 15. do 29. kola nanizala devet uzastopnih gostujućih ligaških poraza.

Sve je krenulo od gostovanja u Travniku gdje su domaći Veziri slavili rezultatom 3:2, a završeno je porazom u Širokom Brijegu (3:1).

Oglasi

Plavi su tada pretrpjeli gostujuće poraza i od Slobode, Modriče, Zvijezde, Posušja, Čelika, Orašja i Borca.

Ovaj negativni niz je prekinut na otvaranju nove sezone 2009/2010. Željezničar, kojeg je tada po drugi put preuzeo Amar Osim u 1. kolu je gostovao u Zenici i s minimalnih 1:0 je savladao Čelik.

Plavi su u toj sezoni osvojili i titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a na petnaest gostovanja su pretrpjeli samo četiri poraza i to od Slobode, Modriće, Borca i Zvijezde.

Vjerovatno je navijačima Željezničara bilo nezamislivo da se niz od devet uzastopnih poraza na gostujućim terenima može ponoviti, no generacija iz aktuelne sezone se "potrudila" da nadmaši i onu iz sezone 2008/2009.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da su loše igra na gostujućim, ali i domaćem terenu, Željezničar prikovale u donji dio tabele Wwin lige i da ih do kraja sezone očekuje borba za svaki bod koji može biti od ogromne važnosti u borbi za ostanak u eliti.

Priliku da prekinu negativan niz na gostujućim terenima će Plavi imati u 22. kolu kada gostuju kod Zvijezde 09, a sedmicu prije toga na Grvbavici će u najvećem bosanskohercegovačkom derbiju odmjeriti snage sa Sarajevom, koje u posljednje vrijeme također pruža partije ispod svih očekivanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
biće tu još rekorda.
3 0
Ham0
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi