Akrapović optimista, Charles, Mekić i Pavić ostali u Sarajevu
Akrapović je debitovao na klupi Željezničara remijem protiv aktuelnog prvaka

Željezničar otputovao u Hercegovinu

Akrapović optimista, Charles, Mekić i Pavić ostali u Sarajevu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Ekspedicija FK Željezničar otputovala je upravo u Ljubuški gdje će dočekati sutrašnji meč 20. kola Wwin lige protiv Širokog Brijega.

Plavi su odigrali veoma dobro protiv Zrinjskog u prvom kolu nastavka sezone te osvojili bod (0:0).

Sada se već okreću Širokobriježanima gdje će tražiti nove bodove, a treba istaći da u kombinaciji za sutrašnji meč nije napadač Bismark Charles (22) koji još uvijek nije prijavljen za susrete Premijer lige.

Charles je nastupio u srijedu u prijateljskom meču protiv Rudara i postigao jedini pogodak na meču. Ipak, javili su se određeni problemi i biće zanimljivo vidjeti kada će biti riješena sva potrebna papirologija za ovog napadača koji je stigao na posudbu iz Bugarske.

U kombinaciji za sutrašnji meč nisu ni Nedim Mekić i Antonio Pavić. Razlog su povrede i ovaj dvojac je ostao u Sarajevu. Na Grbavici se nadaju da će biti spremni za vječiti sarajevski derbi naredne nedjelje.

Oglasi

Kod Željezničara se u tim nakon suspenzije zbog kartona vraća Vahid Selimović, a još jednu utakmicu suspenzije ima odraditi Marin Galić.

"Očekivanja treba da budu uvijek velika sa naše strane. Uzimamo protivnika za ozbiljno, prošli su u Kupu dalje, odigrali su dobru utakmicu u posljednjem kolu što im daje vjetar u leđa. Mi smo spremni i mi smo odigrali dobru utakmicu. Želim da moji momci odgovore na pravi način, da počnemo skupljati bodove na strani, vrijeme je da pokažemo zube.

"Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu istrčati, nismo još registrovali dva igrača koji će nam faliti, ali ovi koje imamo na raspolaganju su pokazali da imaju kvalitetu. Tu kvalitetu želim da prenesu i ovaj put protiv protivnika koji stoji kompaktno, svi su iza lopte, imaju individualce, imaju grupnu dinamiku tako da će na nama biti da stopiramo njihove kvalitetne stvari, a otkrijemo neke stvari koje može iskoristiti", kazao je Bruno Akrapović u najavi meča.

Nedim Mekić
Nedim Mekić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
21 kao starter
7 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
5 golova

Da li će Bruno Akrapović promijeniti tim za Široki Brijeg u odnosu na meč sa Zrinjskim, ostaje da se vidi.

Sutrašnji meč igra se od 13 sati na stadionu Bare u Čitluku.

U Širokom Brijeg optimizam

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teškom mukom i trudom smo cijelu atmosferu okrenuli u svoju korist i ostvarili vrijednu pobjedu protiv Sarajeva. Sada istim ritmom moramo nastaviti dalje", rekao je jučer šef struke NK Široki Brijeg Dino Skender pa govorio o duelu sa FK Željezničar.

"Vjerujem kako ćemo biti mentalno i fizički spremni za ovaj derbi, jer to nam je donijelo bodove u prošloj utakmici. Disali smo svi kao jedan, bili prava momčad i ne vidim razloga da takav pristup ne ponovimo u nedjelju na Barama".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Isteci ce posudba prije nego se Bismark registruje....A za Zelju je bolje sto suspenzija Galica duze traje.Frajer je odron od igraca.
1 2
Željo je krenuo lijepo i imam osjecaj da je u usponu forme tako da je moguce da dođe do boda , a uz malo srece i do pobjede
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi