Sporazumni raskid ugovora: Charles Bismark više nije igrač FK Željezničar

Kraj saradnje

Sporazumni raskid ugovora: Charles Bismark više nije igrač FK Željezničar · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ofanzivac iz Gane, Charles Bismark, više nije igrač FK Željezničar. Posudba je prekinuta prijevremeno, potvrdio je to velikan s Grbavice.

U januaru 2024. godine na posudbu u FK Željezničar iz bugarskog CSKA-a (Sofija) stigao je ofanzivac iz Gane, Charles Bismark.

Nakon samo tri nastupa u kojima je na terenu proveo 81 minutu u elitnom rangu bh. fudbala, ovaj 22-godišnjak napušta Grbavicu.

Posudba je trebala trajati do kraja aktuelne sezone, no kraj saradnje se desio dva kola prije kraja WWin lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Željezničara pripremaju se za narednu utakmicu sa Zvijezdom. Meč se igra u ponedjeljak u Ugljeviku s početkom od 17:00 sati.

FK Željezničar ovom prilikom informiše javnost da su Klub i Charles Bismark potpisali sporazumni raskid ugovora. Bismark je na Grbavicu stigao u januaru ove godine kao posuđeni igrač CSKA iz Sofije, a zabilježio je nastupe na tri utakmice", objavio je FK Željezničar i Bismarku poželio sreću u nastavku karijere.

Oglasi

Fudbaleri Željezničara pripremaju se za narednu utakmicu sa Zvijezdom. Meč se igra u ponedjeljak u Ugljeviku s početkom...

Posted by FK Željezničar on Thursday, May 16, 2024

Radi se o dečku koji je karijeru počeo u klubu Berekum Chelsea II u rodnoj Gani, da bi još u februaru 2020. godine kao 18-godišnjak stigao na Balkan.

Zaigrao je za KF Vushtrria na Kosovu, gdje je još igrao i za KF Trepca 89 prije odlaska u Bugarsku.

CSKA Sofia ga dovodi u februaru 2021. godine, šalje na posudbu prvo u Pirin, a onda i u FK Željezničar gdje se nije naigrao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S timom iz Sofije s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine 2021. godine je osvojio i Kup, a vidjet ćemo šta će dalje biti s njim.

Željezničar je imao mogućnost kupovine ovog igrača, ali je sada jasno da od toga neće biti ništa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Nije realno imao niti srece zbog povrede kao i minutaze.
1 0
fare87
Cuj velikan sa Grbavice
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi