Pravi li FK Željezničar "atomski napad"?

Napad na Evropu

Pravi li FK Željezničar "atomski napad"?

E. Škorić

Igre iz prvog dijela sezone i dobri rezultati ostavljaju nadu navijačima da će njihov Željezničar na Grbavici ponovo igrati evropske utakmice naredne sezone.

Željezničar, unatoč brojnim krizama i problemima s kojima se već izvjesno vrijeme susreće, uspio je da zategne svoje redove, te da sa nekoliko provjerenih pojačanja odradi kvlalietno prvi dio sezone. Četvrto mjesto iz perspektive navijača i zaljubljenika Željezničara nikada nije uspješno, ali u ovakvoj situaciji - nije tragično.

Željo je osvojio 29 bodova i ostao je u igri za Evropu, te će se boriti za neku od pozicija u vrhu sa gradskim rivalom Sarajevom, Borcem, Širokim i Zrinjskim, koji je trenutno lider sa 10 bodova više od tima sa Grbavice.

Za neke bh. velikane titula je već misaona imenica u aktuelnoj sezoni, ali plasman u Evropu nametnuo se kao imperativ. Za to su potrebna i dobra pojačanja i uspješne pripreme. Željezničar svoj dio priprema odrađuje u Konjicu, sada već tradicionalno tamo provode januarsko-februarske dane. Bilo je plan da se ode u Međugorje, ali uslovi u Konjicu, smatra struka i rukovodstvo Plavih, sasvim je zadovoljavajuća i nije bilo potrebe da se odsele nekoliko desetina kilometara južnije.

Ekipi su se do sada priključili Andrija Drljo (20), koji je kao slobodan igrač došao u Zrinjski i pojačaće poziciju densog krila, a lijevog beka Irfan Jašarević, koji se vratio iz Švedske.

Ipak, prioritet je napad. Navodno je Željezničar jako blizu dovođenja Sulejmana Krpića. Iskusni golgeter vratio se iz Australije i blizu je konačnog dogovora sa Plavima, pa je za očekivati da ga opet gledamo na Grbavici.

Oglasi

Ovaj 32-godišnjak rodom iz Brčkog već je jednom bio igrač FK Željezničar i to u periodu od ljeta 2018. do januara 2020. godine. Tada je iz Željezničara otišao u Suwon, okušao se i u Rumuniji igrajući za Astru prije no što se vratio u BiH u ljeto 2021. godine i potpisao za FK Tuzla City. Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

On će pojačati napad, a od aktuelnih napadača Edis Mulalić može da računa i na Dženana Haračića, Dženisa Beganovića i mladog Benjamijna Križevca, kojem se dosta vjeruje, barem sudeći po pripremnim utakmicama.

Krpić bi bio veliko pojačanje, ali ne i jedino. Nije isključena mogućnost da potpiše i Armin Hodžić. On je trenutno slobodan i već se duže vrijeme povezuje sa bivšim klubom, ali ne postoji konkretna informacija da li je zaista ubrzo i on novi član tima iz Doline ćupova.

Označio se danas u Dubaiju i napisao na Facebook profilu: "Dolazim! FK Željezničar" uz plavo srce emotikon kojim iskazuje ljubav svom matičnom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Screenshot: Facebook/Armin Hodžić

Hodžić se u Dubaiju družio sa Miralemom Pjanićem. On je posljednji angažman imao u mađarskom Fehervaru, a zatim se našao pred potpisom za tursku Kasimpasu. Nije se to na kraju desilo, pa je počele sve glasnije špekulacije da će ipak doći na Grbavicu.

Neko vrijeme je bez nogometa, trebat će mu vremena da se vrati u formu, a vidjet ćemo hoće li mu tu priliku dati njegov Željezničar, koji bi u tandemu Krpić - Hodžić definitivno imao ozbiljan napad, a da li bi on bio dovoljan za ispunjene ciljeva i odlazak u Evropu, teško je sa sigurnošću reći.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugjesamojedan
Sa ovakvim finansija uraditi ovo je zaista fascinantno, prvo za jedan prijelazni rok dovesti Santosa i Amoaha, a onda za drugi Krpića i Hodžića. Bekrićuuuuu legendo ?
14 3
SonPen1946
Atomski hahahahahahahahhaha
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti