Krpić pred potpisom, u Konjicu je već spreman njegov dres

Iskusni napadač se vraća na Grbavicu

Krpić pred potpisom, u Konjicu je već spreman njegov dres

S. Mlaćo
FK Željezničar bi u narednim danima mogao dobiti veliko pojačanje. Naime, blizu povratka na Grbavicu je iskusni napadač Sulejman Krpić.

Krpić je posljednji angažman imao u Australiji i od tada su počele špekulacije da se vraća u svoj bivši klub. Dvije strane su blizu dogovora i čini se da će saradnja biti uskoro ozvaničena.

Kako saznajemo Plavi tokom dana trebaju poslati ugovor Krpiću i njegovom zastupnicima i očekuje se da isti to prihvati te da Krpić obuče dres Željezničara.

Koliko su u Željezničaru zapravo sigurni da će se i ti sitni detalji dogovoriti govori i informacija do koje smo došli. Naime, novajlija Andrija Drljo je bio zadužio broj sedam, a sada je ovaj broj ostavljen za novog igrača. Radi se o Krpiću, dok će Drljo zadužiti novi broj, vjerovatno 17.

Željezničar se trenutno sprema u Konjicu. Plavi su jutros odradili novi trening, dok je drugi planiran iza 16 sati.

Nema sumnje da će Krpić biti veliko pojačanje za Željezničar koji je imao problema u napadu tokom prvog dijela sezone. Jasno je bilo da će Plavi na zimskoj pauzi tražiti pravog golgetera, a spominjalo se i ime Armina Hodžić. Hodžić je trenutno bez kluba i na odmoru je u Dubaiju. Navodno bi i on mogao se vratiti u Dolinu ćupova.

Oglasi

Ovaj 32-godišnjak rodom iz Brčkog već je jednom bio igrač FK Željezničar i to u periodu od ljeta 2018. do januara 2020. godine.

Tada je iz Željezničara otišao u Suwon, okušao se i u Rumuniji igrajući za Astru prije no što se vratio u BiH u ljeto 2021. godine i potpisao za FK Tuzla City.

Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

Željezničar će u napadu pored Krpića imati i Dženana Haračića, Dženisa Beganovića i mladog Benjamina Križevca koji je dobio veliku minutažu u pripremnom periodu ove zime.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će neko od navedenih ovog januara krenuti u novi izazov, npr. posudbu, ostaje da se vidi.

Željezničar drugi dio sezone otvara utakmicom Kupa BiH protiv Leotara, a zatim u prvom kolu nastavka sezone gostuje kod FK Igman Konjic.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Eto i Armina Hodzica vrlo blizu potpisa
4 2
veliki73
Oho vam se sad Mirvic na aparatima
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi