Rahimić obavio razgovore, sve je bliže Željezničaru
Rahimić je bio ljubimac navijača u reprezentaciji naše zemlje

Mnoge stvari će biti jasnije već danas

Rahimić obavio razgovore, sve je bliže Željezničaru · Saznajemo

FK Željezničar bi uskoro mogao dobiti novog sportskog direktora.

Radi se Elviru Rahimiću, nekadašnjem bh. reprezentativcu, koji je obavio razgovore sa Plavima i očekuje se da sve uskoro bude ozvaničeno, što je SportSport i ranije najavio.

Ukoliko bude po trenutnom planu, Rahimić će sjesti na poziciju sportskog direktora i odmah krenuti na posao.

Nekadašnji bh. reprezentativac ima bogatu igračku karijeru, a radio je i kao trener u stručnom štabu nogometne reprezentacije naše zemlje.

Ima brojne kontakte u svijetu nogometa, te će sigurno motivisan doći na Grbavicu.

Rahimić je rođen u Živinicama, često je u našoj zemlji te je pratio utakmice domaćeg prvenstva.

Oglasi

Dobro poznaje stanje, što će mu biti prednost. Rahimić je u 40 navrata nosio dres reprezentacije naše zemlje i bio ljubimac navijača.

Već danas bi trebala biti održana sjednica Uprave Željezničara i mnoge stvari će biti jasnije.

Plavi bi mogli dobiti i novog šefa struke. Razgovori će se obaviti sa trenutnim trenerom Hajrudinom Đurbuzovićem, dok je jedna od opcija i Denis Ćorić. Đurbuzović će vjerovatno ostati u klubu, te dobiti neku od pozicija u Omladinskoj školi gdje će uslijediti brojne promjene ovog ljeta.

Ukoliko dođe do jednostranog raskida saradnje, Đurbruzoviću, Joldiću i ostatku stručnog štaba Željezničar će s obzirom na ugovor još godinu dana isplatiti četiri plate. Moguće je da će ipak pojedini i ostati na svojim pozicijama.

Kada je Ćorić u pitanju, on je napravio sjajan posao sa Posušjem u nedavnoj završenoj sezoni, te skrenuo pažnju na sebe. Nedavno je proglašen i za najboljeg trenera sezone po izboru trenera i igrača Wwin lige.

Ukoliko Rahimić bude sportski direktor, očekuje se i imenovanje Ćorića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, stručni štab Željezničara te sportskog direktora čeka mnogo posla. Veliki broj igrača će napustiti klub, a pojačanja su svakako potrebna.

Navijači se nadaju mnogo boljoj sezoni te borbi za gornji dio tabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Laž,Ništa od Rahimića
0 1
Mowzilla
Moze general
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi