Đurbuzović: Nismo briljirali, ali ovo je bilo dovoljno za pobjedu

Željezničar upisao vrijedna tri boda

Đurbuzović: Nismo briljirali, ali ovo je bilo dovoljno za pobjedu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara upisali su vrijedna tri boda pred svojim navijačima.

Junak je bio Sulejman Krpić koji je zatresao mrežu Širokog Brijega (1:0) i Plavi su pobjegli iz opasne zone.

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Igrali smo bez četiri igrača, bili smo hendikepirani, a sa Širokim su uvijek teške utakmice. Smatram da smo dali maksimum, sretan sam i ponosan na ove igrače, pokazali su snagu i borbenost, te da mogu više.

Nije Željezničar navikao da bude u ovoj situaciji... Nismo briljirali, ali igrali smo dovoljno koliko je potrebno da slavimo pobjedu. Ovoj pobjedi se veselimo, najdraže mi je što možemo obradovati naše naviijače i sve prisutne večeras. Neću nešto obećavati, pokušat ćemo uraditi sve najbolje za klub, prvi korak je nastavljen, ali ima još posla", prve su riječi Đurbuzovića.

Đurbuzović se vratio na Grbavicu uspješno.

Oglasi

"Vojnik sam ovog kluba, došao sam da dam koliko mogu od sebe, iz iskrene ljubavi prema Željezničaru i nadam se da će sa ovom pobjedom otvoriti vrata ka mirnoj luci".

Izmjene na poluvremenu su donijele osvježenje.

"Vidjeli ste kako se odvijalo, pali smo u veznom redu. Nisam Radovca odmah stvario u roster, imao je veliku pauzu, pripremamo ga da i on pokaže svoje kvalitete koje ima".

Igman je osvojio 'samo' bod protiv GOŠK-a, što je dobro za Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gledali smo utakmicu, ali rezultat nam nije bio rastrećenje pred naš meč. Mi smo bili fokusirani na pobjedu, znali smo da će biti teško sa Širokim. Široki je ozbiljna ekipa, 

U narednom kolu Željezničar gostuje kod GOŠK-a.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sharaf
A dobro. Uvjek neko briljira, danas Njegimirovic, sutra Giga kvaliteta uvjek prevlada. Čestitke.
4 2
user1694422839
Kako vas nije stid pricati.Gol cist i penal ko suza.Ovog Njegomirovica treba odstraniti iz fudbala.Ljude su i u Tuzli ostetili.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi