Željezničaru zlata vrijedna pobjeda u borbi za opstanak
Željezničar je morao pobijediti i to je na kraju i učinio

Ogromna tri boda za Plave

Željezničaru zlata vrijedna pobjeda u borbi za opstanak

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 28. kolu Wwin lige na Grbavici savladao Široki Brijeg rezultatom 1:0 i došao je do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak.

Plavi s Grbavice igraju zaista katastrofalnu sezonu. Borbu za opstanak navijači sigurno nisu očekivali, no ona je trenutno realnost.

Tokom sedmice je došlo i do smjene trenera. Otkaz je dobio Bruno Akrapović, ekipu je preuzeo Dino Đurbuzović i na debiju je došao do tri ogromna boda.

Željo prvi prijeti u ovom susretu. Igrala se četvrta minuta kada Nedim Mekić šutira sa sedam metara, ali Puljić fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Iako je domaći tim imao više od igre i kontrolu lopte Široki se nije došao braniti. Pokazuje to situacija iz 17. minute kada je Mašić dobro gađao glavom nakon kornera, lopta odlazi preko gola.

Pokušavao je Željezničar na sve načine doći do gola. Međutim, ove sezone napad Plavih je katastrofalan i realizacija gotovo da ne postoji.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena prijetili su Krpić, Boljević, Štilić, no sve je to bilo preslabo da bi se ugrozio golman Puljić i na odmor se otišlo rezultatom 0:0 uz zvižduke domaćih navijača.

U nastavku novi trener Plavih Dino Đurbuzović na teren šalje Radovca i Mahmića, a u 48. minuti dešava se erupcija oduševljenja na Grbavici.

Iznenada se ukazala šansa za domaće. Boljević perfektno centrira s lijeve strane, Sulejman Krpić je na pravom mjestu i postiže pogodak za vodstvo Plavih od 1:0.

Nije Široki mogao previše u fazi napada. Pokušao je i Skender nešto napraviti izmjena, no Željo je kontrolisao situaciju na terenu.

Sjajnu šansu Željezničar ima u 74. minuti. Raspalio je po lopti Samir Radovac s nekih 20-ak metra, lopta odlazi tik iznad gola. Minut kasnije Amoah je u dobroj šansi, nije uspio pogoditi.

Oglasi

Široki potom preuzima terensku nadmoć. Lopta je konstantno bila u njihovim nogama, uspjeli su zatresti mrežu Željezničara, no dosuđen je ofsajd jer su sudije smatrale da je Chinedu igrao loptom prije nego što je lopta došla do igrača gostiju koji je imao otvoren put prema golu.

Potom su gosti u dva navrata tražili i penal. Prvi put su tražili igranje rukom jednog fudbalera Plavih, a zatim i prekršaj nad Kpanom. No, Njegomirović je smatrao da nema elemenata za bijelu tačku.

Na kraju je Željo sačuvao prednost i došao je do tri velika boda u borbi za opstanak, a u narednom kolu im slijedi duel s GOŠK-om u Gabeli.

Wwin liga, 28. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 1:0

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Radinović, Cavnić, Krpić, Mekić, Štilić, Karić, Boljević, Galić, Amoah, Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Puljić, Pranjić, Mužek, Prusina, Barišić, Mašić, Mišić, Bagarić, Buljan, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676328842
Podignuti bistu Aleksandru Njegomiroviću !
12 3
Hipo
Nadigran Siroki u svakom smislu. Pobjeda Zelje sasvim zasluzena. To sto pitari igraju ponovo sezonu za zaborav i jedino svjetlo je posrtanje Zelje, to je vec standardan sindrom manjeg kluba u gradu.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti