FK Željezničar dogovorio novo pojačanje
Galić iz perioda dok je nosio dres Zrinjskog

Uskoro potpis

FK Željezničar dogovorio novo pojačanje · Saznajemo

S. Mlaćo
Na treninzima FK Željezničar u narednim danima pojavit će se dva nova imena.

Radi se o desnom beku Marinu Galiću (26) koji je kako saznaje SportSport.ba postigao dogovor sa čelnicima Željezničara i uskoro će uslijediti ozvaničenje saradnje.

Galić na Grbavicu stiže iz Poljske, a oni koji prate Premijer ligu sjećaju ga se posebno po sjajnim partijama u dresu mostarskog Zrinjskog gdje je dobio i najveće priznanje Ultrasa, trofej “Filip Šunjić Pipa“.

Kasnije se okušao u Inter Zaprešiću, Borcu, te Krupi, a iz Poljske stiže kao slobodan nogometaš.

Nema sumnje da su Plavi dobili kvalitetno pojačanje, a ove sedmice ekipi će se priključiti i Alen Stevanović, iskusni krilni nogometaš koji je posljednji angažman imao u Bugarskoj.

Radi se o 31-godišnjaku koji ima bogat CV, s obzirom da je nastupao i u Poljskoj, Koreji, Srbiji, te Italiji gdje je bio član Torina, Barija, Palerma, ali i i slavnog Intera u koji je stigao sa 18 godina.

Sa Plavima i dalje treniraju Denis Žerić, Tony Livančić, Armin Čerimagić, Ševkija Resić i Dženan Osmanović čija sudbina će biti poznata ova sedmice.

Izabranici Edisa Mulalića će odigrati i prijateljski meč protiv niželigaša Batona u Sarajevu, a do kraja sedmice će biti održana i Skupština kluba koju svi simpatizeri kluba željno iščekuju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prelazni rok za Željezničar nije završen, a pregovori se vode sa potencijalnim pojačanjima na poziciji napadača. Spominje se povratak Boubacara Dialibe, no teško da će se to i ostvariti, ali i prošlosezonski prvi strijelac Prve lige FBiH, trenutni član jesenjeg prvaka drugog ranga bh. nogometa NK GOŠK Gabela Dženan Haračić koji je mnogo realna opcija u ovom trenutku.

Željezničar su do sada napustili Luka Juričić, Mate Crnčević, Bruno Zdunić, Mustafa Mujezinović, Vedran Vrhovac i Petar Bojo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi1921
Bravooo Sablja, nistla labavo, samo jakooo! ?
24 3
Chico
Da li ce ih Sablja placati iz svog dzepa, najvece je pitanje?!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi