FK Željezničar: Dvojac radio odvojeno, njihov odlazak je gotova stvar

Pripreme na Grbavici

FK Željezničar: Dvojac radio odvojeno, njihov odlazak je gotova stvar

E. Škorić

FK Željezničar je počeo s pripremama za novu sezonu, a na pomoćnom terenu stadiona Grbavica traje prvi trening.

Nakon odluke Takmičarske komisije o prekidu sezone, Željezničar je ostao drugi na tabeli i igrat će kvalifikacije za Evropsku ligu, a od početka avgusta ga čekaju domaće utakmice i napad na titulu.

Jasno je da je pred timom iz Doline ćupova puno obaveza i da moraju što spremnije dočekati novu sezonu, pa Amar Osim i pomoćnici ništa ne prepuštaju slučaju. Radit će se intenzivno od danas, a prvi dio priprema bit će obavljen u Konjicu.

Sada je već izvjesno da neki neće biti tu u narednom periodu. Vedran Kjosevski je danas došao na prozivku, ali ubrzo i napustio Grbavicu, dok su odvojeno od ostalih na treningu radili Dženan Zajmović i Kemal Osmanković. Dakle, radi se o igračima kojima je istekao ugovor i na koje Osim više ne računa. Ranije je klub napustio Antonio Pavić, a nije još sigurno hoće li ostati Ivan Lendrić i stoper Aleksandar Jovanović, koji je nedavno opperisao nos i zbog  toga nije danas trenirao iako je bio na prozivci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić i Semir Štilić danas nisu trenirali, a ohrabrenje za navijače je to što je s treninzima počeo Ermin Zec, koji bi spreman mogao dočekati sezonu.

S ostatkom ekipe nije trenirao ni mladi Dženan Osmanović koji ima blagih problema s povredom i još uvijek nije spreman za trenažni proces, ali trebao bi se priključiti kroz nekoliko dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shex79
Koji ste vi degenerici sa lavora, pa igrac Zelje renta moj stan na novoj otoci, znam po njemu kada imaju platu kada nemaju. Ali ocigledno je da neki ljudi uzivaju u izmisljanju gluposti. Bolje se pozabavite svojim problemima. Jer i Stanojevic dok je rentao stan od moga šuraka, znam koliko je imao problema sa placanjem. Tako da bolje cistite vase dvoriste , jer da ste toliko imucni ne bi vam pitari fudbaleri jeli redovno po pekarama.
7 10
manijaci
Hvala pitarima sto prate našeg Želju !! Haj sad malo do svog kluba i vaseg stadi... ups izvinite gradskog stadiona pa komentarisite
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi