Željezničar kratko bez Boljevića, očekuju se rezultati za Musića i Drlju
Boljević bi mogao biti udarna igla Željezničara u drugom dijelu sezone

Akrapović govorio o današnjoj utakmici

Željezničar kratko bez Boljevića, očekuju se rezultati za Musića i Drlju

Samir Mlaćo

Seniori Željezničara danas su u prvoj pripremnoj utakmici savladali juniorsku selekciju 5:2.

Bilo je 2:2 do posljednjih petnaest minuta, te je jasno da su Plavima pojačanja itekako potrebna. Danas u kadru nije bilo ofanzivca Aleksandra Boljevića, što je zabrinulo navijače.

Ipak, sa Grbavice su saopštili da se radi o povredi. Danas su se povrijedili Amar Musić i Andrija Drljo te se očekuju njihovi rezultati nakon pregleda.

"Aleksandar Boljević će pauzirati od tri do pet dana zbog povrede tetive, a više informacija o današnjim povredama Andrije Drlje i Amara Musića bit će poznato nakon pregleda", saopštili su sa Grbavice.

Svoje viđenje današnjeg meča dao je i novi šef struke Željezničara Bruno Akrapović. Akrapović je pohvalio ekipu u zadnjih petnaest minuta, iako su tada njegovi momci za rivale imali mladiće iz juniorske selekcije koji su šansu dobili tek sa klupe.

Aleksandar Boljević
Aleksandar Boljević FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

16 nastupa
13 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
1 golova
Oglasi

Ipak, Akrapović je govorio i o savremenom nogometu.

"Prije ovoga smo imali treninge koji su za igrače iznenađujuće bili prejaki i teško smo poslije zagrijavanja ušli u igru, pogotovo u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme se vidi da su se momci zagrijali.

Fizička sprema je došla u prvi plan i počeli smo igrati brže. Došli smo i u šanse koje smo realizirali. Očito je da imamo mnogo, mnogo posla. Igrači moraju da shvate da se savremeni fudbal igra na način na koji smo igrali zadnjih 15 minuta", kazao je Akrapović.

Faris Zubanović danas nastupio

Sa Plavima trenira i Faris Zubanović, sin legende Željezničara Hadisa Zubanovića. Nije se mlađi Zubanović naigrao u posljednje vrijeme, a sada kada je slobodan stigao je na Grbavicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušat će se izboriti za ugovor, a danas je nastupio za juniorsku selekciju koja je nakon prvog dijela i vodila 1:0, no na kraju izgubila meč, prije svega zbog vidno spremnije protivničke ekipe.

Zubanović je u našoj zemlji nastupao i za FK Velež, a okušao se i u Danskoj, Austriji, Sloveniji...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Hahahahahahahahahahaha
0 1
SonPen1946
Boli*****, opasna povreda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi