Bruno Akrapović u FK Željezničar dovodi dva provjerena imena - Jedan je član reprezentacije BiH
Kompletira se stručni štab FK Željezničar.

Kompletira se stručni štab

Bruno Akrapović u FK Željezničar dovodi dva provjerena imena - Jedan je član reprezentacije BiH · Saznajemo

E. Ganibegović, foto: S. Mlaćo

FK Željezničar prije nekoliko dana predstavio je Brunu Akrapovića kao novog trenera. Kako SportSport nezvanično saznaje, uskoro bi još dva poznata imena trebala da mu se pridruže na Grbavici.

Nakon što su u prvom dijelu sezone FK Željezničar s klupe predvodili Nermin Bašić i Abdulhakeem Al-Tuwaijri koji je napustio tim nakon pet utakmica, Željezničar ima trećeg trenera u sezoni.

Plavi s Grbavice prije nekoliko dana su predstavili Brunu Akrapovića kao novog trenera. On je održao i prozivku, te je FK Željezničar zvanično krenuo s pripremama za proljetni dio sezone.

Dva provjerena imena dolaze u FK Željezničar

SportSport nezvanično saznaje, a uskoro bi trebalo biti zvanično potvrđeno, kako će članovi stručnog štaba Brune Akrapovića postati dva provjerena imena.

Tako će prvi pomoćnik Brune Akrapovića biti Aldin Džidić. Ovaj 40-godišnji Zeničanion bio je asistent kod Borisa Pavića u Čeliku, vodio je U17 tim Olimpika, te Famos, a sada će imati šansu da radi u redovima sarajevskog velikana. 

Oglasi

Osim njega, klubu će se priključiti i Almir Seferović. Radi se o kondicionom treneru koji je prije radio u FK Sarajevo, a sada je član stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nema sumnje da ove informacije daju razloga za optimizam svima u i oko FK Željezničar, koji je imao jako lošu jesenju polusezonu i na proljeće mora što prije da osigura ostanak u ligi i makne se od opasne zone.

Podsjetimo, Plavi su nakon 18 kola na desetom mjestu s 19 bodova koliko ima i Igman koji je u opasnoj zoni, odnosno zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je izbacila Željezničar u 1/16 finala kupa Bosne i Hercegovine, tako da će Željezničar polusezonu krenuti sedam dana kasnije od većine timova iz Premijer lige.

Prva zvanična utakmica za Željezničar biti će 17. februara na Grbavici. Protivnik? Najteži mogući - HŠK Zrinjski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Sprema se zeljkan fino, dovode asistente sa iskustvom u nizim ligama.
1 2
user1594661629
Hihihiji nemoze te bez zenicana hihihi oj sugavice
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi