Željezničar objavio finansijski izvještaj za 2021. godinu: Koliki su rashodi, a koliko prihodi?

Dostupno javnosti

Željezničar objavio finansijski izvještaj za 2021. godinu: Koliki su rashodi, a koliko prihodi?

Haris Zilić

FK Željezničar objavio je Finansijski izvještaj za 2021. godinu.

Konsolidovani bilans u periodu od 1.1. do 31.1. 2021. godine dao je cifru od 2.759.426 KM ukupnih prihoda, od čega je klub  1.560.030 KM prihoda imao od vlastitih aktivnosti.

Što se tiče rashoda za period od 1.1 do 31.12. 2021. godine klub je objavio cifru od 5.586.941 KM, od čega je 3.055.205 išlo na plate i primanja zaposlenih.

Pomenuti izvještaj jako je bitan za licenciranje kluba za narednu sezonu, a klubovi su dužni da do određenog datuma dostave finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Iz kluba su naveli da nije bilo neusklađenosti sa zakonskim i drugim propisima koje bi mogle imati značajne efekte na fiansijske izvještaje.

Također, klub je postupio u skladu sa svim aspektima odredbi zaključenih ugovora, koje bi u slučajevima nepridržavanja mogle imati značajne efekte na finansijske izvještaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navedena je još jedna bitna stavka, a to je da nema pokrenutih sporova protiv kluba, osim onih na koje su iz kluba skrenuli pažnju tokom revizije.

Kompletan finasijski izvještaj FK Željezničar za 2021. godinu pogldajte OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Gasi nam se rava plava rava plavaaaaa
5 10
Dragan_B
samo nikako još da objave izvještaj iz 'Amarovih godina'
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi