Velika nada Željezničar u Turskoj, predstavljen je kao 'novi Edin Džeko'
Jaganjac (broj 33) u prijateljskom duelu Željezničara i Slavije

Potpisao je ugovor

Velika nada Željezničar u Turskoj, predstavljen je kao 'novi Edin Džeko'

S. Mlaćo
Mladi napadač Hamza Jaganjac bio je velika nada FK Željezničar, no brzo se odlučio za odlazak sa Grbavice.

Jaganjac je otišao u Tursku te trenirao sa Bešiktašom, ali nije potpisao ugovor. Turski mediji su sinoć objavili da je postao novi član Adane Demirspor. Napravio je tako iskorak u karijeri i prema svemu sudeći za početak će igrati za omladinske selekcije ovog kluba.

Jaganjac je debitovao za prvi tim Željezničara i šansu dobio protiv Sarajeva te protiv Rudara iz Han Bile u Kupu BiH.

Ipak, odlučio se da krene u nove izazove, a šansu će čekati u trenutno četvrtoplasiranoj momčadi turske Super lige.

Zanimljivo da su ga Turci predstavili kao novog Edina Džeku.

Oglasi

Mladi Sarajlija je do sada bio i standardan član omladinskih selekcija BiH, a interesantno da nije nastupio za U19 selekciju u kvalifkacijama za Euro.

Jaganjac je samo jedan u nizu brojnih talenata koji su prve fudbalske korake napravili na Grbavici, a svoj fudbalski hljeb su počeli zarađivati u inostranstvu.

Ne tako davno još jedan veliki bh. talenat je potpisao za Bešiktaš, riječ je o Ajdinu Hasiću koji je jedno vrijeme bio plan prvog tima, a od ove sezone igra u Goztepeu.

Inače, posljednjih godina Turska postaje obećana zemlja za fudbalere iz BiH pa i možda nije iznenađenje zašto je Jaganjac izabrao upravo ovu zemlju.

Tarik Hodžić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Edin Višća samo su neki od fudblera iz BiH koji su ostavili neizbrisiv trag u turskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trenutno su u Turskoj Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Haris Hajradinović, Nihad Mujakić, Andrej Đokanović...

U Turskoj je prelazni rok produžen s obzirom na razorni zemljotres koji je pogodio ovu zemlju i odnio više o 50.000 života. Prvenstvo je bilo i prekinuto.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi