Hiroš, Cocalić i Radović saznali kazne za crvene kartone u gradskom derbiju

Odlučila Disciplinska komisija

Hiroš, Cocalić i Radović saznali kazne za crvene kartone u gradskom derbiju · Saznajemo

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Gradski derbi Željezničara i Sarajeva obilježili su silni crveni i žuti kartoni, a igrači koji su "pocrvenili" danas su saznali svoje kazne.

Željezničar i Sarajevo igrali su u nedjelju na Grbavici u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, te je meč gradskih rivala na kraju završen bez golova.

No, susret vječitih rivala obilježila je revija kartona koje je podijelio Ermin Sivac, a čak trojica igrača dobila su direktne crvene kartone.

U ekipi Željezničara još u 19. minuti Amer Hiroš je dobio crveni karton zbog toga što je rukom u lice udario igrača Sarajeva, a u finišu prvog dijela put svlačionice morao je i Cocalić.

Defanzivac Želje je faulirao Kyeremeha, a Sivac mu je bez mnogo razmišljanja dao direktan crveni karton.

Oglasi

No, to nije bio kraj crvenim kartonima na Grbavici. Dok su igrači išli na poluvremenu ka svlačionicama došlo je do obračuna u tunelu što je Sivac vidio.

Na kraju svega ceh je platio Slaviša Radović koji je također dobio direktan crveni karton, te je Sarajevo u drugom dijelu igralo s igračem manje.

Sjednica Disciplinske komisije održana je u Sarajevu danas, a upravo su dešavanja na Grbavici bila jedna od tema.

Kako saznaje SportSport kažnjeni su igrači koji su dobili direktne crvene kartone, te je odlučeno da Hiroš, Cocalić i Radović dobiju po dvije utakmice suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To znači da Hiroša i Cocalića neće imati Bruno Akrapović na raspolaganju danas protiv Posušja, te već sredinom iduće sedmice kada je na rasporedu 28. kolo, a Željezničar dočekuje Široki Brijeg.

Također, ni Radović neće biti u konkurenciji ekipe Sarajeva za sutrašnji derbi protiv Borca, te okršaj protiv Zrinjskog u narednom kolu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

duplakruna1
Mali smradovi bh novinarstva, što sada ne pišete o namještanju utakmica kad se radi o Želji i njegovoj borbi za opstanak. Znate pisati o štimanjima za Borac, ponekad i Zrinski. I maloj djeci je jasno da se vodi bitka da Željo ne ispadne. Svi koji su gledali utakmicu sa Slogom kažu da je bila riječ o lakrdiji. Sarajevo sa svojim igrama protiv Zelje ne zaslužuje ni da je blizu Evrope, a glupi navijači treba da ih bojkotuju protiv Borca i neka im pomognu navijači Zelje. Sve u našem fudbalu je postalo besmisao, a naročito sudijska organizacija gdje nekakav Sivac i Peljto prva garnitura. Možda po znanju i jesu, ali po nepoštenju su daleko od toga. Da ne govorim o sudijama iz "boljeg bh entiteta" kako kaže prva šajkača Balkana. Baš me interesuje koliko će Posušje ostati pošteno danas protiv Želje. Kad trener tri dana prije utakmice poćne pričati o poštenoj igri, jasno je da nešto nije u redu i pošteno.
5 3
malibega
Posušje kuci izgubilo samo od borca i sarajeva, sa zrinjskim igrali 2-2 i onda dodje jedan silni željo koji ima 1 pobjedu(kupljenu) na strani 12 poraza i kvota na želju 1,45 hahahahhahahahahaha
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi