FK Željezničar - FK Sarajevo i tri velika evropska derbija ove subote

Bit će vrlo zanimljivo

FK Željezničar - FK Sarajevo i tri velika evropska derbija ove subote

Ovog vikenda, preciznije rečeno u subotu, ćemo imati priliku da gledamo nekoliko velikih evropskih derbija, a u dvije od pet najjačih liga imat ćemo direktne sudare prve i druge ekipe na tabeli.

Upravo zbog toga ovu subotu bi trebali provesti pred malim TV ekranima uživajući u tim utakmicama, a mi ćemo vas samo podsjetiti o kakvim mečevima se zapravo radi.

Uzbuđenja će početi u 18.00 sati kada susret italijanske Serije A u Torinu počinju Juventus i Milan. Samo pola sata kasnije u velikom njemačkom derbiju snage će odmjeriti Bayern Minhen i Borussia Dortmund. Bit će ovo susret prve dije ekipe na tabeli koji bi možda mogao i riješiti pitanje osvajača titule. Podsjetimo, Milioneri imaju dva boda više od Bayerna i u slučaju pobjede priča oko titule bi mogla biti riješena.

Naravno, u subotu je na rasporedu i veliki bosanskohercegovački derbi između Željezničara i Sarajeva. Za Plave sa Grbavice ovo će biti važan susret kada je u pitanju borba za odlazak u Evropa ligu, dok će za tim sa Koševa meč biti od velikog značaja kada se govori o tituli prvaka.

Program susretom koji počinje u 20.45 sati zatvaraju u velikom španskom derbiju Barcelona i Atletico Madrid. Katalonci su lider na tabeli i imaju osam bodova više od Atletica, a Jorgandžijama je ovaj meč posljednja šansa da se ponovo uključe u borbu za titulu. Ipak, imat će vrlo težak zadatak.

Ako ste ljubitelj klađenja, MOZZART je spremio nekoliko vrlo zanimljivih ponuda za vas.

Naprimjer, mogao bi biti vrlo zanimljiv susret između Juventusa i Milana u kojem je Stara dama naravno favorit. Ipak, MOZZART nudi prilično veliku kvotu na Staru damu, ali treba uzeti u obzir da Juve nema neki veliki motiv jer je praktično riješio pitanje titule, a sredinom naredne sedmice ga čeka susret u Ligi prvaka protiv Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče meča Barcelona - Atletico Madrid, treba reći da su Katalonci favoriti, ali da je i na njih kvota prilično visoka. Također, treba uzeti u obzir da i Barca u srijedu navečer igra Ligu prvaka pa bi možda Valverde mogao odmarati neke fudbalere.

Što se tiče "El Klasikera", odnosno susreta između Bayern Minhena i Borussije Dortmund, čini se kako su Bavarci veći favoriti po kladionici nego što su to ustvari zaslužili. Da li Dortmund može ostati neporažen na Allianz Areni?

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzebra2019
Gazi , gazi , gazi... pitare ..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi