Irfan Peljto sudi meč sezone Slobode i Željezničara
Dosta interesantno je posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

FSBiH odredio službena lica

Irfan Peljto sudi meč sezone Slobode i Željezničara

M. Šljivak

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za susrete posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH. Sve utakmice na rasporedu su u nedjelju od 17 sati, a dosta je onih koji imaju za šta igrati.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je sudije za utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će biti stavljena tačka na još jednu sezonu u prvenstvu naše zemlje.

Nekoliko je veoma zanimljivih utakmica na rasporedu u nedjelju od 17 sati. Dosta je timova koji se bore za opstanak i kojima su utakmice veoma bitne, a naravno, izdvaja se duel u Tuzli između Slobode i Željezničara.

Tuzlanskom timu pobjeda je neophodna kako bi osigurali opstanak u društvu najboljih. S druge strane Željezničaru bodovi trebaju kako bi izborili Evropu i zbog toga će ova utakmica definitivno biti pod lupom.

Fudbalski savez BiH odlučio je da ovaj susret dodijeli najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti. On će sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišmbegovićem i Davorom Beljom put Tuzle ovog vikenda, baš kao i Ermin Sivac koji je četvrti sudija na ovom meču.

Leotaru također treba pobjeda protiv Širokog Brijega kako bi imao kakve-takve šanse za opstanak. Gosti s Pecare na Police stižu također pod imperativom pobjede jer imaju još šanse za četvrto mjesto i očekuje nas izuzetno zanimljiv meč.

Oglasi

Ovaj susret sudit će Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su mu Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba Sarajevo).

Bitan duel u borbi za opstanak igra Posušje koje na Mokrom Docu dočekuje Velež. Kao glavni sudija imenovan je Miloš Gigović, a pomoćnici su mu Dženan Milić i Stefan Tešanović.

Još jedan bitan meč igra se u Doboju gdje Sloga Meridian čeka FK Borac. Pravdu na ovom meču dijelit će Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici su Božidar Rustić i Damir Lazić.

Duel Sarajeva i Igmana iz Konjica koji se igra na Koševu sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok duel Tuzla Cityja i Zrinjskog sudi Dragan Petrović iz Banja Luke.

Službena lica za 33. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Igman (Antoni Bandić)
Posušje - Velež (Miloš Gigović)
Sloboda - Željezničar (Irfan Peljto)
Sloga Doboj - Borac (Aleksandar Njegomirović)
Leotar - Široki Brijeg (Admir Musić)
Tuzla City - Zrinjski (Dragan Petrović)

Podsjetimo, Zrinjski kao prvak, te Borac i Sarajevo osigurali su nastup u evropskim takmičenjima i 33. kolo će donijeti konačan rasplet za ostale pozicije.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pukla korner zastava, sudije ostale zakljucane u svlacionici, zeljo ko u najbolje doba krade.
8 2
Almir5556
Sudija iz Sarajeva koji je deklarisani navijac pomozi.ba ne smije da sudi jednu ovako bitnu utakmicu u Tuzli. Sve je jasno ko dan.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi