Hvale vrijedan potez navijača na Grbavici

Prikupili igračke za djecu Turske i Sirije

Hvale vrijedan potez navijača na Grbavici

E. Škorić

FK Željezničar je u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba organizovao prikupljanje igračaka za djecu Turske i Sirije.

U subotu (danas) Željezničar od 16 sati igra meč Premijer lige protiv Slobode, a pred ovaj duel organizovana je akcija prikupljanja igračaka za djecu Turske i Sirije.

U prvoj minuti susreta, nakon što je spiker pozvao, svi navijači će istaknuti ispred sebe igračke kako bi fotografi i snimatelji zabilježili kadrove i tako promovisali akciju koja za cilj ima što veći odziv za ukupnu pomoć narodu Turske i Sirije.

Volontoeri Pomozi.ba prikupit će igračke ili navijači na poluvremenu mogu da na ulazima u kutije ostave igračke. Zbog trenutne situacije sa snijegom i mrežama, nije ih moguće ubaciti u teren.

Tako je na jedan sjajan način otvorena derbi utakmica u kojoj Željezničar ima imperativ pobjede zbog želje da izbori Evropu, a jednako bodove žele i gosti iz Tuzle koji se b ore za opstanak u ligi.

Što se tiče akcije sa igračkama, ona je već napravljena u nekim zemljama i na mnogim evropskim stadionima.

Nedavno su brojne igračke poslane na teren na utakmici Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo početkom prošlog mjeseca desili su se razorni zemljotresi u Turskoj koji su odnijeli veliki broj života, a oni koji su preživjeli ostali su bez svoje imovine.

U seriji zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju prije nekoliko dana poginuo je veliki broj osoba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti