Alihodžić otkrio cilj Željezničara, ali i velike probleme sa sastavom

Dva važna igrača propuštaju utakmicu sa Slobodom

Alihodžić otkrio cilj Željezničara, ali i velike probleme sa sastavom

E. Oštraković

Sutra će utakmicu u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici odigrati Željezničar i Sloboda.

Utakmica je to u kojoj bi eventualna pobjeda mnogo značila i jednoj i drugoj ekipi.

Željezničar se trenutno nalazi na 4. mjestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova što je sedam manje od Borca koji je na mjestu iznad. Ipak, Željo ima utakmicu manje, te bi pobjedom došli veoma blizu trećem mjestu.

"Utakmica od velikog značaja, kako za nas tako i za protivnika. Ja ovom prilikom pozivam navijače da nam budu 12. igrač kao što su i do sada bili. Želimo pobjedu koja bi nam garantovala to četvrto mjesto, odnosno naš jedan cilj, a to je izlazak u Evropu. Imamo određenih problema sa sastavom. Neće igrati Semir Štilić i Armin Hodžić, ali opet kažemo koga nema bez njega se mora", rekao je Haris Alihodžić.

Fudbaler Željezničara, Nedim Mekić, svjestan je da će biti jako teško igrati sutra zbog lošeg terena.

"Dolazi nam nezgodan protivnik. Sloboda je tradiocionalno nezgodna. Favortii smo i nadam se da ćemo tu ulogu opravdati. Remeti nas težak teren i ovaj tempo, ali šta je tu je. Idemo na tri boda", rekao je Mekić.

Oglasi

Sa druge strane, kada je riječ o Slobodi, jasno je da njih do kraja sezone očekuje grčevita borba sa opstanak u ligi sa još nekoliko klubova.

Trenutno je Sloboda na 11. mjestu sa 20 osvojenih bodova. Upravo 20 bodova ima i Igman koji se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli. Kada je riječ o ekipama koje su iznad Slobode, Tuzla City je 10. sa bodom više, dok dva boda više imaju Leotar i Sloga.

Kada je riječ o utakmicama koje su odigrane protkelog vikenda, Željezničar nije startao dobro jer su poraženi sa 3:1 u Konjicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, barem malo su popravili atmosferu pred sutrašnju utakmicu tako što su u četvrtfinalu Kupa BiH na domaćem terenu sa 2:1 savladali Zvijezdu iz Gradačca.

Sa druge strane Sloboda je odigrala neriješeno u Doboju sa Slogom u utakmici u kojoj Tuzlaci mogu žaliti za pobjedom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1659354598
Ima li vece ulizice u klubu,los covjek,svi odlaze on je vjecno tuj,uhljup najveci
2 1
south
Idi ubleho i povedi Mulalica
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi