Ko će suditi derbije Borac - Zrinjski i Željezničar - Velež? U igri su petorica sudija

Nastavlja se WWin liga

Ko će suditi derbije Borac - Zrinjski i Željezničar - Velež? U igri su petorica sudija · Saznajemo

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u WWin ligi Bosne i Hercegovine, a čekaju nas utakmice 24. kola. U centru pažnje bit će mečevi u Banja Luci, odnosno Sarajevo gdje ćemo gledati derbije Borac - Zrinjski i Željezničar - Velež.

Takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala nastavlja se već u petak kada će na rasporedu biti tri utakmice, dok se preostala tri okršaja igraju u subotu.

Ovo kolo će biti otvoreno u Konjicu gdje u petak od 14 sati igraju Igman - Sloga, dok se dva sata kasnije na Tušnju sastaju Tuzla City i Sarajevo.

Jedan od derbija ovog kola igra se u petak u noćnom terminu od 20 sati kada će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Velež, a još uvijek nije poznato ko će suditi utakmicu starih rivala.

No, kako SportSport nezvanično saznaje u najozbiljnijim kombinacijama za ovaj susret su trojica naših sudija, a to su Luka Bilbija, Dražen Marić i Dragan Kesić, te bi uskoro trebala biti poznata odluka ko će biti na centru na Grbavici.

Oglasi

Naravno, nije isključeno ni da do same sjednice Komiteta za suđenje kada će biti delegiranje, dođe do promjena no trenutno situacija kaže da će jedan od nabrojanih na centar Grbavice. 

I u subotu nas čekaju također tri utakmice, a program počinje u 13:30 sati utakmicom u Ugljeviku gdje će se sastati Zvijezde 09 i Široki Brijeg.

No, u centru pažnje tog dana sigurno će biti okršaj u Banja Luci gdje će veliki derbi igrati Borac i Zrinjski koji su ove sezone čini se najviše pokazali, te s pravom očekujemo dosta uzbuđenja u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, još uvijek nema zvaničnih informacija ko će suditi ovaj derbi, ali nezvanične informacije do kojih smo došli kažu da bi to mogli  biti Irfan Peljto ili Ermin Sivac.

Što se tiče 24. kola WWin lige ono se završava u subotu utakmicom u Gabeli između GOŠK-a i Posušja koja se igra u terminu od 20:45 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Drastična krađa na štetu Veleža u najavi. Vicini zaduženici moraju ostati u ligi a nemaju kvalitet za opstanak ... zato ide iživljavanje nad veležom.
2 1
Ibrahimbeg
Ove Vicine sudije treba sve protjerati oduzeti im licencu za ne pošteno suđenje.Ni jedan nije položio ispit ako je sudio Bosanskim klubovima.Peljto je prije svega čovijek na njega nema niko zamjerke, zaštl nisu takve sudije Srbi i Hrvati.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi