FK Željezničar u nesvakidašnjem terminu sutra igra protiv Veleža iz Nevesinja

Generalna provjera Plavih u Međugorju

FK Željezničar u nesvakidašnjem terminu sutra igra protiv Veleža iz Nevesinja

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara punom parom spremaju se za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, te će Plavi sutra u Međugorju odigrati "generalku" protiv Veleža iz Nevesinja u poprilično nesvakidašnjem terminu.

Željezničar u prvom dijelu sezone nije briljirao i jasno je da navijači kluba s Grbavice očekuju mnogo bolje rezultate u nastavku prvenstva.

Plavi su već nekoliko sedmica u punom pogonu priprema, a Željezničar je očekivano doživio i dosta promjena u igračkom kadru.

Želji je ove zime Hercegovina bila "baza" za pripremne utakmice, te će Plavi sutra odigrati generalnu provjeru pred nastavak Premijer lige.

Kao što smo to već najavili protivnik Željezničara će sutra biti Velež iz Nevesinja, a utakmica će se odigrati u Međugorju.

Oglasi

Međutim, ono što je iznenađujuće jeste nesvakidašnji termin meča. Naime, utakmica će se odigrati sutra s početkom u 11:30 sati, a taj termin u BiH ranije nismo baš viđali.

Odmah nakon završetka utakmice ekipa Željezničara vraća se u Sarajevo gdje će odraditi finalni dio priprema.

Sezona u Premijer ligi nastavlja se već narednog vikenda kada su na rasporedu utakmice 19. kola, a Željezničar čeka veliki derbi jer na Grbavicu stiže aktuelni bh. prvak Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica protiv Zrinjskog će biti najbolji pokazatelj kakav posao su Plavi pod palicom Brune Akrapovića uspjeli da naprave tokom zimskih priprema. No, jasno je da će za uigravanje ekipe biti potrebno još neko vrijeme.

Inače, nakon prvog razočaravajućeg dijela Željezničar se nalazi tik iznad zone ispadanja na desetom mjestu sa 19 osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Pa mogli su i u 9 tahman pa poslje na šišu da stignu u Šeher do podne
0 3
Hanibal
Ja protivnika: Velez iz Nevesinja! Koja su oni liga?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi