Željezničar večeras ima najvažniji ispit, za Radovca završena sezona?

Povrijeđen je i Harun Karić, a vraća se Marin Galić

Željezničar večeras ima najvažniji ispit, za Radovca završena sezona?

Samir Mlaćo

Važan ispit je večeras pred nogometašima Željezničara.

Plavi sa Grbavice dočekuje Tuzlu City od 18 sati, te bi pobjedom otvorili vrata opstanka i mirno ušli u samu završnicu prvenstva.

Željezničar se dugo mučio, Plavi su strahovali za 'goli život', no dvije pobjede u posljednje dvije utakmice donijele su mir, a sada dobru formu ekipa Hajrudina Dine Đurbuzovića želi potvrditi pred svojim navijačima.

Đurbuzović u ovom meču neće moći da računa na dvojicu vezista Haruna Karića i Samira Radovca. Karić je zbog povrede propustio i gostovanje kod GOŠK-a, dok se Radovac povrijedio upravo u Gabeli.

Taman kada je zaigrao i pokazao svoj neosporni kvalitet, stigao je novi peh za bivšeg člana FK Sarajevo. Radovac neće biti u kombinaciji za današnji meč, a prema svemu sudeći nećemo ga više gledati ove sezone.

Očekuje se da odradi dodatne preglede pa će biti jasno koliko ga neće biti na terenu. Ipak, sve vodi ka tome da je sezona za njega završena.

Oglasi

Radovac je povrijedio koljeno u jednom duelu protiv igrača GOŠK-a i izvukao 'deblji kraj'.

U tim Željezničara vraća se Marin Galić koji će prema svemu sudeći zauzeti svoje mjesto u zadnjoj liniji.

U veznom redu će ostati mladi Saudijac Al Jaber koji se pokazao u vrlo dobrom izdanju u Gabeli, a pomagat će mu Nedim Mekić ili Semir Štilić.

Kako smo već naveli, eventualna pobjeda Željezničaru bi mnogo značila, a istovremeno bi Tuzlaci bili u gotovo nemogućoj misiji u završnici sezone.

Dobra bi to bila prilika stručnom štabu Željezničaru da pruži priliku i talentovanim omladincima te nogometašima koji se baš nisu igrali. Tako bi dobili jasniju sliku na koga mogu računati u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će gotovo sigurno dobiti i novog šefa struke tokom ljetne pauze, a očekuje se i promjene u igračkom kadru. Veliki broj nogometaša je slobodan na ljeto i mnogi od njih su svjesni da su završili svoj boravak na Grbavici.

Navijači Željezničara večeras su najavili veliku podršku svom timu, te će Grbavica ponovo biti itekako dobro ispunjena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majstorica
Brz oporavak Samire. Pokazao si kvalitet gdje god si igrao u nasoj ligi
1 0
AdmirAdmir11
Pitarsku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi