Termin meča Željezničara i Posušja dodatno će umanjiti posjetu na Grbavici

Zatvorena će biti sjeverna tribina

Termin meča Željezničara i Posušja dodatno će umanjiti posjetu na Grbavici

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Željezničara su danas odradili novi trening, te su tako krenule priprema za meč posljednjeg kola ovog dijela sezone protiv HŠK Posušje.

Plavi sa Grbavice u subotu neće igrati vječiti derbi koji je odgođen za 8. mart naredne godine, te tako imaju još jedan meč.

Nedostajat će im Brazilac Santos koji je danas saznao da će naredne tri utakmice biti kažnjen zbog direktnog crvenog kartona protiv FK Borac.

Najavljivalo se da će Željezničar i Posušje snage odmjeriti od 17 sati naredne subote (19.11.), no sada su nam sa Grbavice potvrdili da se meč  ipak igra u subotu od 13 sati.

Sigurno će navijači Željezničara biti razočarani ovom terminom koji će dodatno umanjiti i posjetu na najposjećenijem stadionu u našoj zemlje. Danas je odlučeno da će za navedeni meč biti zatvorena sjeverna tribina Grbavice, pa će navijači Željezničara moći da pruže podršku svojim ljubimcima sa istočne, južne i zapadne tribine.

Kaznu je dobio saznao i šef struke Željezničara Edis Mulalić.

Oglasi

Mulalić će u kasu Saveza morati da uplati 1.500 KM.

On je na kraju prvog dijela te na kraju meča žestoko protestovao kod sudije Luke Bilbije i njegovih pomoćnika, a zatim i komentarisao suđenje na zvaničnoj press konferenciji. Iz Saveza su naveli da Mulalić nije poštovao Kodeks ponašanja članova NS BiH.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić u Plavom salonu Grbavice.

FK Željezničar je trenutno na četvrtom mjestu sa 28 osvojenih bodova. Plavi su posljednjih pet utakmica upisali tri poraza i dvije pobjede.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Sta rade cetalji. Santos 3 tekme, 10.000 kazna, zatvorena tribina, mulalicu 1500. A za mar na drinu i skutorske praljke 2.000 kazna
12 1
semirM
Da ne volim Zelju koliko volim prestao bi pratiti ovaj cirkus
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi