FK Željezničar igra drugu najgoru sezonu od nastanka Premijer lige
U narednom, 21. kolu BH Telecom Premijer lige na Grbavici će FK Željezničar ugostiti ekipu FK Mladost Doboj Kakanj

Statistika je neumoljiva, Plavi se moraju probuditi

FK Željezničar igra drugu najgoru sezonu od nastanka Premijer lige

S. Grebović

Ekipa FK Željezničar za vikend je pretrpila poraz u Bijeljini od FK Radnik rezultatom 1:0 i na taj način uvezala, ni manje ni više, nego šesti uzastopni poraz u BH Telecom Premijer ligi.

Serija od šest uzastopnih poraza apsolutni je negativni rekord za Želju otkako u PL igraju klubovi sa područja cijele BiH.

Plavi su uzastopno poražrni od FK Zvijezda 09, FK Sarajevo, FK Tuzla City, FK Krupa na Vrbasu, NK Široki Brijeg i FK Radnik Bijeljina a porazom u Bijeljini su  "podebljali" ovaj neslavni rekord, ali ipak nisu srušili još jedan, onaj o rekordno malom broju bodova u odigranih 20 kola.

Da budemo precizniji, Plavi sa Grbavice su u sezoni (2006/2007) nakon 20 odigranih kola BH Telecom Premijer lige na svom kontu imali 26 bodova, što je za dva boda manje nego što imaju danas (28).

Što se gol razlike tiče, FK Željezničar je u sezoni (2008/2009) imao negativan omjer postignutih i primljenih golova koji je poslije 20 kola iznosio (19:21). Te sezone Plavi su takmičenje završili na devetom mjestu na tabeli.

Izabranici Amara Osima će morati što prije da 'upale motore' kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je izlazak na evropsku scenu.

U narednom, 21. kolu BH Telecom Premijer lige na Grbavici će FK Željezničar ugostiti ekipu FK Mladost Doboj Kakanj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće to dobra prilika da tim iz Doline ćupova prekine crnu seriju. Plavi će u ovom susretu biti lišeni usluga prvog strijelca ekipe Sulejmana Krpića koji je u Bijeljini dobio treći žuti karton. 

Napadač FK Željezničar inače predvodi listu najboljih strijelaca BH Telecom Premijer lige sa 13 pogodaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Analiticar
Nk zeljeznicar je kancer ove lige i najbolje bi bilo da se ugase. Od njih pocinju sva zla i nepravde koje se desavaju na terenima sirom BiH. Sada su doveli i sina najveceg prevaranta i osudjenika za kojeg cak i njihovi bivsi igraci i uposlenici kluba javno govore da je kupovao i prodavao utakmice. Sin osudjenog prevaranta i kriminalca ne moze biti nista drugo nego prevarant i kriminalac
12 0
Hasimaga
Cim se igra posteno odmah nema bodova, plava realnost hahaha
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi