FK Željezničar izjednačio niz FK Sarajevo

Remijem na Tušnju

FK Željezničar izjednačio niz FK Sarajevo

A. Čaušević

FK Željezničar je preživio još jedan težak ispit. Sarajevski Plavi su gostovali Tuzla Cityju i odigrali 2:2 pa još uvijek ne znaju za poraz. 

Gosti iz bh. prijestolnice su na Tušnju odigrali dobar meč, posebice u fazi napada, prvenstveno zbog velikog broja stvorenih prilika, ali su se na kraju morali zadovoljiti bodom.

Ovo znači da je Željezničar prvu trećinu prvenstva završio bez poraza. Ekipa s Grbavice nije poražena u prethodnih 11 utakmica čime je izjednačen učinak FK Sarajevo iz sezone 2005/2006.

Željezničar je upisao šest pobjeda i pet puta remizirao, tj. osvojena su 23 boda. Plavi nisu bodovno uspješniji od svog ljutog gradskog rivala, međutim zauzimaju prvo mjesto na tabeli.

Bordo tim je u tadašnoj sezoni Premijer lige u formatu od 16 klubova također izdržao 11 kola bez poraza, da bi u 12. uslijedio poraz na gostovanju u Modriči.

Koševskog premijerligaša je i tada kao i danas sa klupe vodio Husref Musemić, a nakon 11 kola osvojeno je 25 bodova (sedam pobjeda i četiri remija). To je u tom trentuku bilo dovoljno za drugo mjesto jer je Široki Brijeg imao 26 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je sezonu 2005/2006 završilo na drugom mjestu sa 60 bodova, tri manje iza tadašnjeg prvaka BiH, ekipe Širokog Brijega.

Inače, Željezničar će priliku da nastavi seriju nepobjedivosti već sljedeg vikenda. Plavi će igrati protiv Borca u Banjoj Luci. Prvi ovoseonski duel ova dva tima na Grbavici je završen bez golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
PLAVI VOZ DOBAR SKROZ!!!
8 6
VelaHavle
Uz ovakvo sudjenje oborit ce rekorde Reala, Barcelone, Manchestera, Bayerna i Juventusa a kamo li Sarajeva
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi