Cocalić je bio jedini strijelac, ali južna tribina je znala nagraditi 'pravog' junaka

Već nekoliko utakmica brani u sjajnoj formi

Cocalić je bio jedini strijelac, ali južna tribina je znala nagraditi 'pravog' junaka

S. Mlaćo

Na Grbavici slave tri boda protiv Igmana.

Plavi su imali veliki broj prilika, a na kraju je Edin Cocalić jednu loptu uspio ubaciti u mrežu večeras sjajnog Aldina Ćemana (1:0).

Golmani su bili sjajni u ovom meču, kako Ćeman, tako i njegov kolega Vedad Muftić.

Muftić sjajno brani ove sezone, a tako je bilo i u prošlom kolu protiv Tuzle City. Bio je junak u nekoliko situacija i zaista pokazao da je u sjajnoj formi.

I večeras je bio odličan te mu pripadaju velike zasluge za pobjedu svog tima.

Prepoznali su to i navijači sa južne tribine koji su pozvali igrače ispred tribine, a zatim je cijela južna tribina skandirala upravo Muftiću.

Ovaj 21-godišnjak dijete je Željezničara i sigurno da će dugo pamtiti večerašnju utakmicu te skandiranje poslije meča.

Oglasi

Ovako je to izgledalo poslije meča.

Definitivno je to i zaslužio, a pohvalio ga je poslije meča i šef struke Nermin Bašić.

Bašić je nakon meča u Plavom salonu kazao.

"Očekivano teška utakmica, protivnik je čvrst... Drugo poluvrijeme je bio Željo, fanatizam, ali ova pobjeda je slatka. Kada ovako zabijete gol uz toliko emocije to je fenomenalno. Čestitam momcima, hvala navijačima... Danas je srijeda, a ovako veliki broj navijača i zaista hvala navijačima.

Čestitam Igmanu, nisu nezasluženo na mjestu na kojem su bili. Danas smo malo rotirali, raduje me to. Vidi se rad sa igračima koji i ne igraju, imaju automatizme, izgledali smo ozbiljno", rekao je Bašić.

Oglasi

Nastavlja se pobjedonosni niz na domaćem terenu, a sada slijedi duel sa Veležom.

"Dva-tri dana smo se bavili drugim stvarima, uključio sam psihologe, a moja filozofija je jasna. Svaku utakmicu želimo dobiti, znamo da će biti 'vruće' tamo, a želim da budemo hrabri i odvažni. Ne želim da budemo domaćinska ekipa, nijedna moja ekipa to nije bila.

Poznajem novog trenera Veleža, vrijeme će pokazati da li su sada bolji ili slabiji. To je naš posao, ali žao mi je kada kolega izgubi posao".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krpić je ušao sa klupe, da li je plan bio da ga odmorite. Kako ste zadovoljni Turanjaninom?

"Malo smo izrotirali zbog potrošenih emocija. Imamo dva fantastična napadača. Ovčina nije spreman za 90 minuta, žrtvovao se za ekipu. Izmjene su donijele ritam, to je veoma bitno. Nije ekipa samo 11 igrača, srce mi je veliko kada neko uđe i sa 200 posto igra. Turanjin je odigrao korektno, a tek je došao. Gasal je bio sve bolji kako je utakmica odmicala. To su naša djeca, treba ih podržati. Molim navijače da imaju malo obzira, moramo ih razvijati"

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Momak je izvrstan. Ne urekao se !
1 0
Mostarac94
Steta sto ce dobit samo 100 karata za Arenu Rođeni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi